SEGRE

Així funciona el cercador sense rastrejadors creat per l'excap d'anuncis de Google

Captura de pantalla del cercador Neeva.

L'excap d'anuncis de Google crea un motor de cerca sense rastrejadors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous s’ha presentat Neeva, un motor de cerca sense anuncis ni rastrejadors al Regne Unit, França i Alemanya. Neeva ja té 600.000 usuaris als Estats Units, on va començar a funcionar l’any passat. El creador Sridhar Ramaswamy, que va treballar a Google durant 16 anys i va dirigir el seu negoci publicitari, va declarar a BBC News que el sector de la tecnologia s’havia tornat "explotador" en temes de dades de les persones, alguna cosa del que ja no volia ser part.

La creació d’aquest motor de cerca respon a les inquietuds i queixes de milers d’usuaris de tot el món per la recopilació de dades que es fa d’ells en diferents plataformes, ja que els rastrejadors comparteixen informació sobre l’activitat en línia, principalment per orientar anuncis. Neeva, a més de no mostrar publicitat només recollirà dades d’ús (durant 90 dies per millorar els seus suggeriments) si s’autoritza expressament.

A més Neeva permet personalitzar el comportament del cercador i seleccionar aquelles plataformes, mitjans o botigues en què més confiem perquè els resultats siguin més freqüents en aquests llocs que en d’altres.

Neeva ofereix recerca d’ús gratuït, amb altres funcions, com l’accés a l’administrador de contrasenyes i el servei de xarxa privada virtual (VPN), que estaran disponibles mitjançant subscripció. És preu al Regne Unit serà d’unes 5 lliures per mes.

tracking