SEGRE

Autoritzen la recerca de les restes del president del Barça Josep Sunyol, afusellat el 1936 prop de Madrid

Placa commemorativa del centenari del naixement de Josep Sunyol

Autoritzen la recerca de les restes del president del Barça Josep Sunyol, afusellat el 1936 prop de Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Defensa ha anunciat avui que permetrà l'accés a la Residència Militar Guadarrama a un equip d'investigadors que treballa a la recerca de les restes de Josep Sunyol, president del FC Barcelona i diputat d'ERC que va ser afusellat les primeres setmanes de la Guerra Civil, ha avançat Catalunya Informació.

L'equip que porta a terme la investigació per trobar les restes del president afusellat, i que disposa de l'aval de l'actual president blaugrana, Joan Laporta, té via oberta per accedir al lloc on se sospita que hi ha la tomba de Sunyol per confirmar o desestimar la hipòtesi. Sunyol va ser afusellat, juntament amb tres persones més, el 6 d'agost del 1936, quan va ser detingut per paramilitars feixistes quan el vehicle on viatjava Sunyol va traspassar la línia del front a la serra de Guadarrama.

Els investigadors creuen que té prou indicis per considerar que les restes de Sunyol són en uns terrenys de la província de Madrid que es troben dins de la Residència Militar Guadarrama. En un principi el ministeri de Defensa els va negar l'entrada, però finalment avui ho han autoritzat. 

tracking