SEGRE

L'ampliació dels 100 euros per fill entrarà en vigor el gener del 2023 encara que no estigui aprovada la Llei de Famílies

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.Eduardo Parra / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ampliació de la prestació de 100 euros a totes les famílies amb fills de 0 a 3 anys –no només per a mares treballadores– entrarà en vigor el proper mes de gener del 2023, encara que la Llei de Famílies no hagi entrat en vigor i tindrà uns beneficis fiscals d’alguna cosa més de 200 milions d’euros, segons ha indicat la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero. Així ho ha avançat aquest dijous la ministra d’Hisenda en una roda de premsa per presentar el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat del 2023. "Entra en vigor el gener de 2023 malgrat que no estigui aprovada la Llei de Famílies perquè s’incorpora dins del projecte de Pressupostos", ha explicat María Jesús Montero.

En tot cas, ha puntualitzat que els beneficis fiscals de 200 milions d’euros que acompanyen a aquesta mesura no apareixen reflectits en el projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat 2023 perquè "les taules ja estaven editades" quan van acordar amb els seus socis de govern, "en els últims dies", que la mesura entrés en vigor el gener de 2023. Així, encara que en el projecte de llei de Pressupostos, en l’apartat de beneficis fiscals, s’observa que la deducció per maternitat es redueix de 1.005 milions d’euros el 2022 a 953 milions d’euros el 2023, un 5,2% menys, la ministra d’Hisenda ha precisat que aquesta quantia s’ha d’actualitzar amb aquests 200 milions d’euros addicionals.

En qualsevol cas, Montero ha insistit que hi haurà un text explícit amb tots els avenços que contemplarà la Llei de Famílies, com aquesta ampliació de la prestació per criança, i que serà presentat "ben aviat" per la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra.

tracking