SEGRE

SOLIDARITAT

Carla Simón participa en un vídeo en què 70 actrius i directores es tallen els cabells en solidaritat amb les iranianes

Carla Simón, en un frame del vídeo en què diferents actrius es tallen els cabells.

Actrius, polítiques i empresàries espanyoles es tallen els cabells per les iranianes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Actrius, directores de cine, polítiques, empresàries i jutgesses espanyoles s’han sumat en les últimes hores a la iniciativa internacional de tallar-se un floc de cabells en solidaritat amb les dones iranianes, a través de vídeos difosos a les xarxes socials, després de la mort de la jove Mahsa Amini.

En un d’ells apareixen més de 70 actrius i directores, com Penélope Cruz, Carmen Machi, Maribel Verdú, Alba Flores o Isabel Coixet reclamant amb el seu gest llibertat per a les dones iranianes que porten setmanes protestant per la mort d’Amini en mans de la policia iranià, que la va detenir per considerar que portava malament posat el vel islàmic.

En aquest mateix vídeo participen Aitana Sánchez Gijón, Carmen Maura, Malena Alterio, Alejandra Jiménez, Emma Suárez, Paz Vega, Marta Nieto, Amaya Salamanca, Kiti Manver, Ariadna Gil, Blanca Portillo, Petra Martínez, Marta Etura, Goya Toledo o Elvira Mínguez, juntament amb la directora d''Alcarràs, Carla Simón. 

En un altre vídeo difós per El Español es tallen un floc Begoña Gómez, directora de càtedra a la Universidad Complutense i esposa del president del Govern, Pedro Sánchez; la portaveu del PP al Congrès Cuca Gamarra, la ministra de Transportes Raquel Sánchez, la consellera d’Economia andalusa Carolina España o la magistrada del Tribunal Constitucional María Luis Balaguer.

També la presidenta de Red Eléctrica de España i exministra de Vivienda Beatriz Corredor, l'exFiscal General del Estay Dolores Delgado, la directora general de Openbank Patricia Benito, la cantant Cristina del Valle o la magistrada del Suprem Ana Ferrer, entre diverses desenes més.

Mahsa Amini, de 22 anys, va morir el passat 16 de setembre després de ser detinguda per la denominada Policia de la moral, en considerar que portava mal posat el vel islàmic.

Des d’aleshores s’han succeït unes protestes que han causat 41 morts segons un recompte de la televisió estatal iraniana de la setmana passada, una xifra que l’ONG Irán Human Rights, amb base a Oslo, eleva a 92.

En les esmentades mobilitzacions algunes dones iranianes van començar a tallar-se flocs en senyal de denúncia i altres gestos simbòlics com llançar els seus vels a l’aire.

Aquest gest s’està convertint en símbol de solidaritat a nivell internacional des que fa uns dies una diputada sueca d’origen iraquià, Abir al Shalani, es tallés un floc de cabells en plena intervenció parlamentària demanant una resposta contundent a la Unió Europea. Aquell mateix dia, les principals estrelles del cine francès, entre elles Juliette Binoche, Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg o Isabelle Hupert, es van mobilitzar i es van sumar a la reivindicació en un vídeo conjunt, tisora en mà.

tracking