SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

El Castell del Remei estrena el Jazz Tardor

És la primera vegada que el festival s'inicia fora de Lleida || Amb un concert amb el saxofonista Jesse Davis

El saxofonista de Nova Orleans Jesse Davis va ser el protagonista del primer concert.

El saxofonista de Nova Orleans Jesse Davis va ser el protagonista del primer concert.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per primera vegada en la història del Jazz Tardor, el concert inaugural d’aquest festival lleidatà es va celebrar fora de la capital del Segrià. El lloc escollit per estrenar la 29a edició va ser el Castell del Remei, a Penelles, i ho va fer amb un concert amb la primera de les figures nord-americanes del cartell musical. El saxofonista de Nova Orleans Jesse Davis va obrir el festival al capdavant d’un quartet, en un esdeveniment que va incloure una visita guiada al celler, una degustació de vins de Cérvoles i també l’estrena d’una exposició fotogràfica d’estrelles de jazz que han passat pel Jazz Tardor, obra del fotoperiodista, escriptor i crític musical de SEGRE Javier de Castro.

S’ha de recordar que el certamen recupera la plena normalitat després que la pandèmia allargués l’edició del 2020 fins al maig de l’any següent i que el 2021 patís encara les restriccions d’aforament. La resta de la programació del certamen es desenvoluparà al llarg del novembre, amb la presència de noms destacats de l’actual panorama jazzístic internacional com el saxofonista de Filadèlfia Immanuel Wilkins (dia 11), la cantant britànica Sara Dowling (dia 12), guanyadora el 2019 del premi a la millor veu en els British Jazz Awards, i el trombonista californià Steve Turre (dia 18). Aquests tres concerts se celebraran al Cafè del Teatre, una de les set sales participants.

D’altra banda, cal remarcar també el concert del dia 24 a l’Auditori amb una producció pròpia del festival que compta amb el saxofonista Vincent Herring i el trompetista Joe Magnarelli.

Hi va haver vins de Cérvoles, una visita guiada pel celler i una exposició de fotos del certamen

Hi va haver vins de Cérvoles, una visita guiada pel celler i una exposició de fotos del certamenGERARD HOYAS

tracking