SEGRE

SALUT

L'excampió mundial escacs Anatoli Kárpov, en coma induït

L’excampió mundial escacs Anatoli Kárpov, en coma induït

L'excampió mundial escacs Anatoli Kárpov, en coma induït

L'excampió mundial escacs Anatoli Kárpov, en coma induïtEFE/EPA/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excampió mundial d’escacs Anatoli Kárpov, de 71 anys, va patir una lesió cranioencefàlica a conseqüència d’un accident domèstic, i es troba ara en coma induït en un dels principals hospitals de la capital russa, segons ha declarat avui la seua filla Sofia.

La filla del cèlebre escaquista va negar en declaracions al mig rus Mash que aquest hagués estat víctima d’un atac dissabte passat, segons van afermar diversos canals de Telegram i publicacions digitals.

En aquests moments, Kárpov es troba en estat de coma induït en la unitat de cures intensives del pavelló de neurologia de l’hospital Sklifosovski de Moscou, un dels centres mèdics més prestigiosos de la capital russa.

Anteriorment, el canal de Telegram rus 112 va informar que l’escaquista havia estat trobat inconscient al costat de la seu de la Duma russa dissabte passat, i que els metges li havien diagnosticat una lesió cranioencefàlica, una fractura del maluc dret i un fort estat d’embriaguesa.

Kárpov, de 71 anys, va ser campió mundial entre 1975 i 1985, quan va ser vençut pel també rus Garri Kaspárov, i actualment és diputat de la Duma, la camara baixa del Parlament rus.

L’agència russa RIA Nóvosti va confirmar amb fonts de l’hospital que l’exescaquista es troba ingressat en estat greu, tanmateix, va citar el desmentiment del cap de relacions públiques de la Federació Russa d’Escacs, Kiril Zangalis, que van negar que es tractés d’un atac.

"La informació que Anatoli Kárpov va ser colpejat no es correspon a la realitat. És una notícia falsa", va indicar.

L'excampió mundial escacs Anatoli Kárpov, en coma induït

L'excampió mundial escacs Anatoli Kárpov, en coma induïtMARIANO ESPINOSA/Archivo

tracking