SEGRE

Aquests són els noms que està prohibit posar a un nounat

Imatge d’arxiu d’un nadó en una consulta pediàtrica.

Imatge d’arxiu d’un nadó en una consulta pediàtrica.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Espanya, els noms dels nadons es regulen partint de la llei del 8 de juny de 1957. Aquesta llei ha estat actualitzada en diverses ocasions per anar adaptant-se als nous temps, però, continuen existint noms prohibits:

  • No podran consignar-se més de dos noms simples o més d’un de compost (és a dir, és impossible col·locar tres noms al DNI)
  • No es poden imposar noms contraris a la dignitat de la persona ni que compliquin la seua identificació.
  • Queda prohibit posar el mateix nom entre germans, fins i tot encara que s’hagués traduït a una altra llengua. Per exemple, els pares d’un nen que es diu Juan no podrien anomenar John el seu germà, per evitar confusions. "No pot imposar-se al nascut nom que ostenti un dels seus germans, tret que hagués mort, així com tampoc la seua traducció usual a una altra llengua".
  • Els noms extravagants, impropis de persones, irreverents o subversius també estan prohibit, com els noms de fruites o marques. Hitler, Judes, Caín, Stalin, Osama Bin Laden, Engendrament, Llucifer, Boig o Caca són alguns dels noms que estan terminantment censurats.
  • Tampoc no es poden imposar noms que facin confusa la identificació, com per exemple cognoms.
  • No s’admet com a nom vàlid un nom a partir d’abreviatures o sigles.
  • No es poden posar noms complets que resultin famosos, per exemple Indiana Jones o Anna Karenina.

En cas que el nom proposat pels pares sigui rebutjat i no es faci arribar cap altra nova proposta en menys de tres dies, el Ministeri de Justícia té la potestat d’intervenir i triar un nom per al nounat.

tracking