SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Robert Capa 'reviu' a Aitona

La recreació de les imatges del famós fotoperiodista atreu unes 200 persones || L'ajuntament es planteja repetir cada any les jornades dedicades al reporter i les visites amb figurants

Els figurants recreant una de les imatges de Robert Capa.

Els figurants recreant una de les imatges de Robert Capa.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les imatges que Robert Capa va prendre el 7 de novembre del 1938 a Aitona van tornar ahir a la vida amb la recreació històrica de les escenes de la que va ser l’última ofensiva de l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil al Baix Segre. Unes 200 persones van assistir a les visites guiades que es van oferir en la ruta que el municipi va estrenar fa un any i que explica els passos de Capa per aquesta localitat del Baix Segre. Aquestes van ser conduïdes per Pol Galitó i Joan Ramon González.

Una vintena de figurants dels grups Ejército del Ebro, Recreació i Patrimoni Junts i ARH Montserratí es van encarregar de donar vida als soldats que protagonitzen les imatges del famós fotoperiodista. L’alcaldessa, Rosa Pujol, va qualificar d’“èxit” la iniciativa i va avançar que des de l’ajuntament ja s’estan plantejant organitzar aquestes jornades una vegada a l’any. Durant les visites que es van oferir durant tot el matí els assistents també van poder disfrutar del concert de cançons de trinxera que va oferir Ramon Redorta.Les jornades van començar dissabte amb un seminari al qual van assistir unes seixanta persones.

Durant la sessió es va debatre, per exemple, sobre les imatges de Capa i sobre la creació de la ruta basada en les imatges del fotoperiodista i que les mostra al lloc en què van ser preses. Aquest itinerari compta amb un total d’onze estacions, cada una amb un plafó amb les imatges que el reporter va prendre en aquell lloc en plena ofensiva republicana el 7 de novembre del 1938. En l’inici del recorregut, uns altres tres plafons donen més detalls històrics d’aquell episodi de la Guerra Civil i de la biografia del fotògraf hongarès Ernö Friedmann, que havia compartit el pseudònim Capa amb la seua parella, Gerda Taro, morta a la Batalla de Brunete el 1937. Un miler de persones, entre particulars i escolars, han visitat aquesta ruta.

Els figurants recreant una de les imatges de Robert Capa.

Els figurants recreant una de les imatges de Robert Capa.GERARD HOYAS

Els figurants recreant una de les imatges de Robert Capa.

Els figurants recreant una de les imatges de Robert Capa.GERARD HOYAS

tracking