SEGRE

GUIA

Jeff Bezos donarà la fortuna en vida a causes filantròpiques

El fundador d'Amazon és la quarta persona més rica del món || La seua empresa preveu acomiadar 10.000 empleats per la crisi

L’empresari Jeff Bezos.

L’empresari Jeff Bezos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fundador d’Amazon, Jeff Bezos, va assegurar al canal nord-americà CNN que planeja donar la major part del seu patrimoni de 124.000 milions de dòlars al llarg de la seua vida per combatre la crisi climàtica i revertir les profundes divisions socials i polítiques al món. Aquesta és la primera vegada que l’empresari fa aquesta afirmació, encara que no va donar detalls sobre com planeja fer servir la seua fortuna per als objectius que s’ha marcat. Bezos, considerada la quarta persona més rica del món segons la revista Forbes, ha dedicat fins a la data 10.000 milions de dòlars en els últims deu anys a la seua fundació per a la protecció del medi ambient, fet que suposa aproximadament el 8% del seu capital actual.

En l’entrevista amb CNN va apuntar que el treball filantròpic necessita molt esforç i va assegurar que “hi ha un munt de formes en les quals crec que també es poden fer coses ineficaces, així que cal pensar-ho amb compte i cal tenir gent brillant a l’equip”. Malgrat aquests bons desitjos i a més curt termini, la seua firma Amazon està valorant retallades entre les seues plantilles de fins a 10.000 treballadors, segons The New York Times, que representen un 3% dels treballadors fixos i un 1% de la plantilla total. Els acomiadaments se centraran en l’àrea de dispositius de l’empresa, on s’inclou el negoci de l’assistent de veu Alexa, així com en la branques de retail i recursos humans després de nou mesos del 2022 amb pèrdues de 3.000 milions de dòlars.

tracking