SEGRE

MONARQUIA

Carles III prohibeix el foie-gras en les residències de la reialesa

Carles III prohibeix el foie-gras en les residències de la reialesa

Carles III prohibeix el foie-gras en les residències de la reialesaEFE/EPA/ANDY RAIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les residències de la Casa Reial britànica no oferiran foie-gras als comensals, segons una carta enviada pel Palau de Buckingham al grup de defensa dels drets dels animals PETA, que ha estat revelada pels mitjans locals. En aquesta missiva, Buckingham assenyala que la menja, feta a partir del fetge hipertrofiat de l’ànec o de l’oca, no es compra ni se serveix als palaus de la monarquia britànica. "No hi ha plans perquè canviï aquesta política", assenyala la carta, segons el diari Daily Telegraph.

El nou rei Carles III, que va succeir la difunta Elisabet II després de la seua mort el passat 8 de setembre, s’ha destacat al llarg de la seua vida pel compromís amb el medi ambient i la seua oposició al consum de foie-gras a causa del sofriment animal que implica la seua elaboració. Segons recorda la BBC, quan Carles encara era príncep de Gal·les va vetar l’ús de foie-gras en les seues propietats, una decisió que ha traslladat a les residències reals una vegada proclamat sobirà.

La carta rebuda per PETA confirma que el consum de foie-gras està prohibit als diferents palaus de la monarquia, inclosos els de Buckingham, Balmoral, Windsor i Sandringham. La vicepresidenta de PETA al Regne Unit, Elisa Allen, va declarar que és el moment que d’altres "segueixin l’exemple del rei i deixin el foie-gras fora del menú aquest Nadal i d’ara endavant", segons la BBC. En l’actualitat, l’elaboració del producte està prohibida al Regne Unit, però no així la seua venda o la seua importació.

tracking