SEGRE

Lleida manté tres restaurants amb estrelles Michelin

El Fogony de Sort, el Malena de Gimenells i La Boscana de Bellvís || La prestigiosa guia premia Catalunya, que suma cinc noves incorporacions

La xef Zaraida Cotonat i la resta de l'equip del Fogony de Sort

La xef Zaraida Cotonat i la resta de l'equip del Fogony de Sort

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes mantenen el seu triestrellat de l’alta cuina. Després d’una gala al Palacio de Congresos El Greco de Toledo farcida de novetats, el Fogony de Sort, el Malena de Gimenells i La Boscana de Bellvís van tornar a repetir a la llista de restaurants amb una estrella al firmament Michelin. Els tres xefs –Zaraida Cotonat, Xixo Castaño i Joel Castanyé, respectivament– es van mostrar molt contents de seguir figurant en aquesta guia, convertida en una de les grans referències en el món de la gastronomia. A nivell català, després del càstig de l’any passat (només un restaurant de Catalunya es va trobar entre les noves incorporacions) la Guia Michelin Espanya & Portugal 2023 va ser generosa i va convertir Catalunya en el territori més premiat, seguit de Madrid.

El restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona va entrar ahir a la nit a l’olimp de la cuina aconseguint la tercera estrella i sumant-se així als triestrellats Celler de Can Roca, AbaC i Lasarte. Cinc restaurants catalans més es van incorporar a aquesta llista de prestigi nacional i internacional. Entre aquests destaca Mont Bar de Barcelona, propietat d’Iván Castro, amb arrels a Mont (Val d’Aran), d’on li ve el nom. Així mateix, Joan Roca va ser reconegut com el Millor Xef Mentor i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, va rebre l’acabat d’estrenar guardó a Millor Servei. En total, la guia inclourà 1.402 establiments, amb 13 triestrellats, 41 biestrellats, 235 amb una estrella i 281 amb la distinció Bib Gourmand.

La que va ser l’última gala conjunta d’Espanya i Portugal també va concedir el màxim reconeixement al restaurant Atrio de Càceres. No s’entregava la tercera brillantor a dos restaurants des de l’edició del 2018. En la categoria verda (que premien els establiments especialment compromesos amb la defensadel medi ambient), s’incorporen també catorze noves estrelles, dos de les quals a Catalunya, amb Les Moles d’Ulldecona (Montsià) i el Casa Nova de Sant Martí Sarroca.

A l’altra cara de la moneda, l’Estany Clar, a Cercs (Barcelona); Trivio (Conca); el Mirador de Ulía (Sant Sebastià); el Cebo (Madrid) i Kabuki (Madrid) van ser els únics que van perdre la seua estrella, i s’hi sumen per tancament eMe Be Garrote (Donostial) i Auga e Sal (Santiago de Compostel·la). Així mateix, la guia incrementa a la ciutat de Lleida els seus establiments recomanats amb la incorporació de L’Espurna a la llista formada per Aimia (categoria Bib Gourmand), Carballeira, Ferreruela, Kaoma i Saroa.

L'equip del restaurant Malena de Gimenells

L'equip del restaurant Malena de Gimenells

El xef Joel Castanyé, que manté per sisè any la seua estrella

El xef Joel Castanyé, que manté per sisè any la seua estrella

tracking