SEGRE

Un ramat d'ovelles que fa 10 dies que camina en cercles es fa viral

Un ramat d'ovelles que camina en cercles es fa viral

Un ramat d'ovelles que camina en cercles es fa viral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vídeo que mostra un ramat d'ovelles a Mongòlia caminant en cercles s'ha fet viral. Segons informa el mitjà xinès People's Daily, els animals ja fa 10 dies que han adoptat aquest comportament sense cap motiu que ho justifiqui.

Alguns usuaris qualifiquen el vídeo de muntatge, perquè consideren impossible que les ovelles portin tants dies caminant sense aturar-se. D'altres apunten que el cercle és massa perfecte i assenyalen que les imatges mostren individus al mig del cercle com congelats en acció. I n'hi ha que hi busquen explicacions, com que una ovella és un animal que poseeeix un fort instint que la fa seguir les altres encara que no sigui una bona decisió. Altres persones van suggerir que potser les ovelles havien entrat en una espiral de mort, com ho fan de vegades les formigues. 

Fins i tot s'ha parlat d'una "malaltia circular", suposadament causada per bacteris del sòl que poden infectar un costat del cervell d'un animal, provocant una inclinació cap al costat afectat. Tanmateix, normalment, en un brot de malaltia circular, només unes quantes ovelles del ramat solen veure's afectades i segueixen cadascuna el seu propi patró de circumval·lació. A més, moren al cap de pocs dies, mentre que les del vídeo porten, suposadament, deu dies repetint el mateix patró. 

Matt Bell, un científic agrícola de la Universitat de Hartpury. a Anglaterra, apunta a Newsweek que podria ser que si les ovelles han estat tancades en un corral durant un llarg període de temps, podrien frustrar-se i començar a caminar en cercle. Explica que és un símptoma comú que es veu en animals salvatges en captivitat, especialment en gats grans, que es coneix com a zoocosi i pot provocar un comportament repetitiu que sembla que no serveix per a res. "Llavors, les altres ovelles s'hi uneixen, ja que són animals de ramat i imiten els altres", conclou.

Altres usuaris han contribuït amb vídeos que mostren fenòmens similars: en aquest cas els protagonistes són rens que caminen en cercle a l'Àrtic, sense que se n'hagi pogut esbrinar tampoc el motiu. 

tracking