SEGRE

Per què se celebra el 25 de novembre el Día Internacional contra la Violència de Gènere?

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència sexual.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència sexual.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 25 de novembre se celebra el Día Internacional contra la Violència de Gènere per denunciar la violència que pateixen les dones a tot el món, pel simple fet de ser dones. Però, saps perquè se celebra aquest dia?, creus que és mera casualitat?. Darrere de tot això hi ha una història.

Les germanes Mirabal -Pàtria, Minerva i María Teresa- van ser tres activista polítiques de la República Dominicana, que a finals del 1950, després de posar fi a les dictadures que patien alguns països llatinoamericans, van fundar el grup revolucionari d’extrema esquerra 14 de juny, que anava en contra del dictador Rafael Leónidas Trujillo.

A conseqüència del seu activisme, les tres germanes van ser torturades i empresonades en diferents ocasions i, finalment, el 25 de novembre del 1960 van ser segrestades i colpejades per ordres del dictador Trujillo i les van assassinar violentament. Aquest succés va generar moltes protestes i es van convertir en un símbol llatinoamericà contra la lluita de la violència de gènere.

Tanmateix, no va ser fins l’any 2000 quan l’ONU va oficialitzar el 25 de novembre com el Día Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

tracking