SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

'Mamapop' de rècord a la Llotja

Prop de 2.000 persones van omplir ahir el palau de congressos en les dos primeres sessions del concert || Va incloure un homenatge als sanitaris amb l'actuació del doctor José Luis Morales

Una de les actuacions del concert celebrat ahir al Palau de Congressos de Lleida.

Una de les actuacions del concert celebrat ahir al Palau de Congressos de Lleida.GERARD HOYAS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Llotja es va omplir de ritmes llatins en la setena edició del concert solidari contra el càncer de mama Mamapop que, per primera vegada, va canviar el seu escenari de l’Auditori Enric Granados pel Palau de Congressos de Lleida. El trasllat no va suposar un problema i és que el públic lleidatà va tornar a respondre, amb prop de 3.000 entrades venudes per a les dos sessions d’ahir i el que té previst celebrar-se avui a les 19.00 hores.

Els grans èxits de Celia Cruz, Gloria Stefan, Marc Anthony, Rubén Blades, Luis Miguel, Luis Fonsi, Coti, Juan Luis Guerra o David Bisbal van posar a ballar assistents de totes les edats que van acudir al concert solidari, que recapta fons per a la investigació a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) de la variant HER2 del càncer de mama, un gen que es detecta en el vint per cent dels diagnòstics d’aquesta malaltia.

A banda de les actuacions de 45 artistes entre cantants, actors, i músics de la Jove Orquestra de Ponent acompanyada per instrumentistes de final de grau del Conservatori i Escola de Música de L’Intèrpret, el públic també va poder disfrutar dels cantants lleidatans Irene Olivé, Paula Costes, Laura Roure, Lídia Alberich i David Honrubia. A més, la jove cantant de Balaguer Maria Fernández, que recentment va participar en el programa musical Idol Kids de Telecinco, arribant a la fase final, va interpretar també una selecció de cançons de Rocío Dúrcal.

El concert també va tenir un espai d’homenatge a les víctimes de la covid-19, als supervivents i als sanitaris que van lluitar contra la pandèmia. El doctor José Luis Morales Rull, coordinador de la planta covid a Lleida, va interpretar al saxòfon diversos temes de Rubén Blades al costat de l’ideòleg d’aquesta iniciativa, Manel Simón.

Després de sis edicions, el concert solidari Mamapop ha aportat 146.779 euros per a la investigació de l’IRBLleida de la variant HER2 de càncer de mama a partir dels beneficis dels concerts i les aportacions directes d’entitats.

tracking