SEGRE

CONSUM BALANÇ

Pujada 'per sorpresa' del tabac ros de fins a 35 cèntims per paquet

Fins a 35 cèntims per paquet, segons va publicar ahir el BOE

Una clienta compra tabac en un estanc de Lleida en una imatge d'arxiu.

Una clienta compra tabac en un estanc de Lleida en una imatge d'arxiu.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar ahir una nova pujada en algunes de les principals marques de tabac, amb un increment mitjà de 35 cèntims per paquet. Van ser molts els clients que es van assabentar ahir d’aquesta pujada a l’anar als estancs. Però no ha estat la primera, ja que el mes d’octubre passat van veure incrementar-se el preu en altres marques.

Segons la publicació d’ahir, un paquet de Chesterfield Original Duro passa de 4,85 euros a 5,20 euros; l’L&M Blue Label Duro, de 4,60 euros a 4,95 euros; i el Marlboro Red Duro, de 5 euros a 5,35 euros. També hi ha pujada de preus en cigarros i cigarrets així com en picadures de cargolar i de pipa. Amb la pandèmia, les vendes de tabac van registrar un descens.

Els efectes socioeconòmics i el contraban era entre els principals motius segons els estanquers. Des de començament d’any, sembla que les vendes han repuntat, a l’espera de saber com pot afectar les pujades dels preus i amb la vista posada en si es materialitzen futures prohibicions, com fumar al cotxe i a les terrasses. Segons les dades del Comissionat per al Mercat de Tabacs, entre els mesos de gener a octubre la província de Lleida va acumular unes vendes per valor de 140,5 milions d’euros, un 21% més que en el mateix període de l’any passat.

Més del 80% corresponen a les vendes de cigarros, amb prop de 25 milions de paquets de tabac venuts a les comarques lleidatanes, un 17,5% més que en els mateixos mesos de l’any passat.D’altra banda, el president de Loteries i Apostes de l’Estat, Jesús Huerta, va advertir fa uns dies que el preu de la Loteria de Nadal “haurà de pujar en algun moment”, ja que fa vint anys que el seu cost no varia. No obstant, aquest any no hi haurà increment.

tracking