SEGRE

Què és la cocaïna rosa o droga dels rics?

Diferents tipus de drogues.

Què és la cocaïna rosa o droga dels rics?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cocaïna rosa, també denominada com 'tusi', 'Nexus' o 'Eros' és una substància que, per la seua accessibilitat al mercat, preu, sistema de distribució i fins i tot classe social a què se sol atribuir el consum, no es veu amb tanta freqüència a les partides confiscades o operacions dirigides.

La fórmula del 'tusi' està basada en la composició de la droga LSD, a més de sumar una proporció del MDMA. Una combinació d’ambdues substàncies psicotròpiques que causa efectes al·lucinògens, d’una banda, i sensació d’eufòria per un altre. Com en la major part d’aquest tipus de drogues, s’incrementa la sensació falsa de control i perfeccionament de les capacitats, que no és més que un estat de nerviosisme i excitació molt elevat, característic especialment del 'tusi' per la seua intensitat.

Es tracta d’una droga sintètica i també es coneix popularment com a cocaïna rosa, però té poc a veure amb la cocaïna 'blanca'. Tan sols en la seua forma de pols. A més, el 'tusi' és potencialment més perillós pel nivell d’addicció que genera, comparat amb el de les metamfetamines. D’altra banda, els seus efectes tenen una durada d’entre 4 i 8 hores, i a mig termini pot generar episodis de pànic, atacs d’ansietat, depressió, alteracions emocionals i despersonalització.

El seu nom químic és 2CB (4-brom-2,5-dimetoxifeniletilamina). El 'tusi' també es caracteritza per la seua exclusivitat, i és que el preu del gram d’aquesta classe de droga se situa en uns 100 euros. Per aquesta raó, des de la seua distribució se li atribueix ser propietària de la 'classe alta'. El seu creador va ser el químic Alexander Shulgin el 1974. Des d’aleshores, pel seu color i les formes en què sol distribuir-se (des de forma de pastilla fins a simular ossets de llaminadura) és una de les drogues més singulars.

tracking