SEGRE

GASTRONOMIA CERTÀMENSMILLOR VI DE COSTERSVI NEGRE CRIANÇAVI BLANC CRIANÇAVI NEGRE JOVEVI BLANC JOVEVI ROSATVI ESCUMÓSMILLOR INICIATIVA

Un vi de Cérvoles, el millor de la DO

Costers del Segre distingeix Estrats 2019, elaborat a la Pobla de Cérvoles, en el seu primer concurs de vins || Hi van competir un centenar de referències de 27 cellers lleidatans

La DO Costers del Segre va fer entrega ahir dels premis en un acte al Cafè del Teatre.

La DO Costers del Segre va fer entrega ahir dels premis en un acte al Cafè del Teatre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Estrats 2019 del celler Cérvoles de la Pobla de Cérvoles, que forma part del grup de Tomàs Cusiné, es va convertir ahir en el millor vi de la Denominació d’Origen Costers del Segre del 2022 després de resultar guanyador de la primera edició del concurs organitzat per l’entitat, amb el suport de la diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari, al qual es van presentar un centenar de caldos de 27 cellers de la DO. Aquest vi negre es va emportar ahir el premi més important de la gala celebrada al Cafè del Teatre de Lleida i també va obtenir la medalla d’or a la categoria de Millor Vi Negre Criança. Pel que fa al Millor Vi Blanc Criança, Costers del Segre va distingir L’Olivera V89 de la Cooperativa L’Olivera de Vallbona de les Monges amb la medalla d’or.

Precisament, aquest vi també va resultar triat Millor Monovarietal de Macabeu. Pel que fa al Millor Vi Negre Jove, el Petit de Sanui Negre 2020 del Celler de Sanui de Lleida va aconseguir l’or mentre que l’Espurlent 2021 d’El Vinyer de Fígols de Tremp ho va fer en la mateixa categoria de vi blanc. El Millor Vi Rosat va ser el Cristiari Rosat 2021 del celler Vall de Baldomar.

Així mateix, el celler Analec de Nalec va aconseguir el premi al Millor Vi Escumós amb Gualech Reserva Especial 2017. Val a destacar que el celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles va aconseguir tres guardons. Així mateix, Celler Raimat va ser reconegut amb el premi a la Millor Iniciativa Sostenible per les seues innovacions en el cultiu de la vinya i la producció de vi.

Les referències guanyadores es van triar mitjançant un tast a cegues dilluns a la Seu Vella.

tracking