SEGRE

Un tribunal assumeix la tutela d'un nadó en impedir els seus pares una operació per estar vacunats de covid els donants

Una unitat de prematurs.

Una unitat de prematurs.Óscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal de Nova Zelanda ha assumit la tutela d’un nadó de quatre mesos en considerar que els seus pares no estaven actuant de forma adequada per bloquejar una intervenció quirúrgica d’urgència davant del recel a què el seu fill pogués rebre sang de donants que havien estat vacunats davant la covid-19. El nadó, que pateix un problema cardíac, roman ingressat en un hospital d’Auckland. Davant dels recels dels pares al tractament que necessita de forma urgent, els serveis sanitaris van sol·licitar la intervenció dels tribunals, que finalment han fallat en contra de la família.

Així, han considerat que l’Estat és qui ha de fer-se càrrec del menor amb efecte immediat i fins que finalitzi no només l’operació, sinó també el postoperatori. Sí que estipula que els pares hauran d’estar informats a tota hora de l’evolució mèdica del seu fill, segons la televisió pública neozelandesa.

L’advocat de l’agència de salut pública ha insistit que la "supervivència" del nadó depèn d’aquesta mesura i ha apuntat que el criteri dels pares va totalment en contra de l’opinió dels professionals. També ha apuntat que la mare havia donat el vistiplau a l’ús del banc de sang per a una altra cirurgia prèvia. Tanmateix, l’advocada de la família ha cridat a no tornar a jugar "a la ruleta de la sang" i ha defensat que els pares han reunit una trentena de donants que no havien rebut la vacuna contra la COVID-19 i que s’oferien a col·laborar en l’operació. Unes 200 persones s’han concentrat als afores del tribunal per donar el seu suport als pares.

tracking