SEGRE

SALUT MÚSICA

Què és la síndrome de la persona rígida que li han diagnosticat a Céline Dion?

La cantant anuncia que pateix aquesta síndrome i cancel·la la seua gira europea de 2023

Anirudh Koul (Wikipedia)

Què és la síndrome de la persona rígida que pateix Céline Dion?Anirudh Koul (Wikipedia)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant canadenca Céline Dion ha anunciat aquest dijous que pateix la síndrome de la persona rígida, per la qual cosa ha ajornat la gira europea que anava a començar el febrer de 2023. En un vídeo difós a través de les seues xarxes socials, l’artista ha explicat que des de fa temps pateix "problemes de salut" i que recentment li han diagnosticat "un problema neurològic molt estrany", conegut com a síndrome de la persona rígida.

Es tracta d’una patologia neurològica que afecta al sistema nerviós central i es caracteritza per "episodis de rigidesa i espasmes dels músculs del tronc i dels braços i cames", segons el Centre Nacional per a l’Avenç de les Ciències Traslacionals dels Estats Units. Céline Dion ha assenyalat a aquesta patologia com la causa dels "espasmes musculars" que pateix i ha asseverat que està sent atesa per un equip mèdic.

Per aquesta raó, la cantant ha cancel·lat la gira europea que tenia previst començar el 2023. En concret, ha reprogramat alguns concerts per a 2024 i d’altres han estat directament suspesos.

tracking