SEGRE

TRADICIONS PROMOCIÓ

Os de Balaguer s'agrada

Gairebé mil persones a la XII Fira de les Aspres, que va comptar amb una trentena de parades || La recent declaració de Patrimoni Mundial del toc manual de campanes va ser un dels reclams

Una trentena de parades es van distribuir pels carrers de la localitat, que va reunir un miler de persones.

Una trentena de parades es van distribuir pels carrers de la localitat, que va reunir un miler de persones.A.O.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La XII Fira de les Aspres de Os de Balaguer va reunir ahir gairebé un miler de visitants durant els actes organitzats al matí. Segons l’alcaldessa, Estefania Rufach, la recent declaració el 30 de novembre passat del toc manual de les seues campanes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco va ser un dels atractius que van portar els visitants a conèixer aquesta població de la Noguera. De fet, la fira va dedicar un espai especial a aquesta efemèride.

El programa va començar amb un dinar popular a base de llonganisa i suca ja que es va poder degustar l’oli d’oliva que es produeix en aquesta zona del Montsec. Una trentena de parades van posar a la venda productes de proximitat i un dels més destacats va ser la mel. Un dels estands era de Mel Alemany.

També va tenir lloc la presentació de vi que s’elabora al monestir de les Avellanes, agermanat amb el monestir de Bellpuig d’Artà, a Mallorca, que també es dedica a l’elaboració de vi. De fet, el vi que es va presentar es denomina Ballpuig en honor a ambdós monestirs, va indicar Rufach.L’Associació de Comerciants les Aspres i l’ajuntament han estat els encarregats de preparar el certamen, que també va exposar una trentena de vehicles clàssics. Els més petits van poder gaudir d’activitats amb ponis i la localitat també va rebre la visita del popular personatge de l’Ecomuseu d’Esterri, l’Esperanceta, que va inaugurar la fira.La fira va sortejar una cistella i diversos lots amb productes típics entre tots els visitants que ahir es van atansar fins a la població.

Productes elaborats en terres de secà El primer objectiu del certamen és promoure els productes de proximitat que s’elaboren en una zona àrida i seca, en finques gairebé ermes que han pogut rendibilitzar-se gràcies a l’esforç dels pagesos i promotors que s’han esforçat a buscar-los una utilitat, va indicar ahir l’alcaldessa, Estefania Rufach.

tracking