SEGRE

NETFLIX DOCUMENTAL

El príncep Enric qualifica d'"aterridor" el moment en què el seu germà Guillem el va esbroncar

Netflix ha penjat aquest dijous la segona part del documental "Harry y Meghan"

El príncep Enric qualifica d'

El príncep Enric qualifica d'"aterridor" el moment en què el seu germà Guillem el va esbroncarEFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep Enric d'Anglaterra ha qualificat d’"aterridor" el moment en què el seu germà, el príncep Guillem, el va esbroncar durant una reunió per decidir el seu futur a la Casa Reial britànica, segons el documental de la plataforma Netflix, que revela l’abast dels seus problemes en la monarquia.

Netflix ha penjat aquest dijous la segona part del documental "Harry y Meghan", en el qual el duc de Sussex explica detalls de les dificultats que va afrontar amb l’ara rei Carles III i el príncep de Gal·les, Guillem quan van negociar la seua sortida de la Casa Reial -al gener de 2020-, i també dels titulars i articles negatius cap a Meghan Markle, que, segons Enric, la seua família no va fer res per desmentir.

El duc de Sussex va relatar detalls de la important reunió que va fer amb la seua família el 13 de gener de 2020 a Sandringham, a l’est d’Anglaterra, sobre els seus plans per anar-se'n a viure a l’estranger. Enric explica que li havien fet diverses propostes i que ell havia optat per tenir la seua feina per ser financerament independent i, alhora, complir compromisos públics per donar suport a la seua àvia, la reina Elisabet II.

Però "ràpidament", explica Enric, va quedar clar que aquesta opció no era possible, i "va ser aterridor que el meu germà em cridés i em cridés i que el meu pare digués coses que simplement no eren certes. I la meua àvia, ja saps, asseguda en silenci assimilant-ho tot". "Però s'ha que entendre que, des de la perspectiva de la família, especialment des de la d’ella (reina), hi ha maneres de fer les coses i la seua última missió, el seu objectiu, responsabilitat és la institució", relata el príncep sobre la reunió.

Aquesta segona part comença amb imatges del casament d’Elisabet II i el duc d’Edimburg, el 1947, i mostra la popularitat dels ducs de Sussex quan es van casar a Windsor -als afores de Londres- en maig de 2018, així com l’èxit dels seus compromisos oficials i la forma positiva en què Meghan era rebuda per la població. Tanmateix, la relació entre els ducs i la família reial britànica va canviar després de l’èxit de la gira oficial que van fer a Austràlia i el sud del Pacífic a finals de 2018. El príncep Enric creu que hi havia temor en la família que ells poguessin fer "millor" la feina que les persones que estaven en una jerarquia més alta de la institució.

Entre altres coses, la duquessa de Sussex explica les seues dificultats per bregar amb les restriccions de la Casa Reial, que supervisava el que feia, i va admetre que va sentir l’impuls de treure’s la vida. Segons el documental, funcionaris reals divulguen notícies negatives sobre els ducs per desviar l’atenció d’una cobertura menys positiva sobre altres membres de la família reial.

L’advocada de Meghan Markle, Jenny Afia, afirma, en una part del programa, que va tenir accés a proves sobre la informació que sortia del palau contrària als ducs de Sussex. Enric diu, a més, que el palau va impedir que pogués veure la seua àvia en una de les visites que van fer al Regne Unit quan ja estaven vivint fora, i que la Casa Reial estava disposada a "mentir" per protegir el seu germà, amb referència a l’incident a Sandringham en el qual Guillem el va esbroncar.

La Casa Reial, diu Enric, havia preparat un comunicat oficial, que havia de ser firmat per ell, que negava que Guillem hagués tingut una actitud d’assetjament cap al seu germà. "Estaven contents de mentir per protegir el meu germà i durant tres anys no estaven disposats a dir la veritat per protegir-nos a nosaltres", es queixa Enric. El palau de Buckingham no s’ha pronunciat sobre aquest documental, que ha estat penjat abans que el proper gener el príncep Enric publiqui una autobiografia.

tracking