SEGRE

EXPLOSIÓ

Dos ferits a l'esclatar a Berlín l'aquari cilíndric mundial més gran del món

A l'interior hi havia un milió de litres d'aigua i 1.500 peixos tropicals

Esclata a Berlín l'aquari cilíndric mundial més gran per possible deteriorament

Esclata a Berlín l'aquari cilíndric mundial més gran per possible deterioramentEPA/JOERG CARSTENSEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'AquaDom, l’aquari cilíndric més gran del món i ubicat a l’hotel Radisson Collection de Berlín, ha rebentat aquest matí aparentment per deteriorament del material i ha vessat un milió de litres d’aigua del seu interior, a més d’1.500 peixos tropicals.

L’alarma s'ha disparat a les 5.45 del matí (4:45 GMT), al sentir-se un soroll molt fort, semblant a una explosió, segons la cadena regional de radiotelevisió Rbb, procedent de l’aquari, en forma de columna al llarg de sis plantes de l’hotel. Poc després ha rebentat l'estructura i han saltat pels aires portes i finestres interiors de l’establiment, mentre arribaven a l’hotel al voltant d’un centenar d’efectius del cos de bombers, més uns altres cent policies, i es procedia a evacuar els 300 hostes.

"L’aigua d’aquest aquari s’ha filtrat gairebé per complet, tant dins de l’edifici com cap al carrer Karl Liebknecht", ha afirmat en declaracions a l’esmentada cadena regional un portaveu dels bombers. Ha afegit que "a causa de l’alta pressió de l’aigua de l’aquari, en rebentar s'ha emportat un munt d’objectes, que ara estan escampats pel carrer." La zona ha quedat acordonada en un ampli radi des de les 06.30 (5.30 GMT), mentre s’atenia dos persones que han resultat ferides.

La majoria dels 1.500 peixos tropicals de l’Aquadom, de gairebé un centenar d’espècies diferents, han mort, encara que segons el diari berlinès Der Tagesspiegel alguns exemplars que dels aquaris laterals han estat recollits i traslladat a altres punts de la ciutat.

"Només he sentit un soroll molt fort i he vist que el gran aquari s’havia trencat. Llavors he mirat cap a fora i he vist que hi havia un munt de mobles al carrer i me n'he adonat que l'aquari havia rebentat i tot havia sortit arrossegat", ha declarat un testimoni directe a la Rbb. 

Segons els diaris Bild i Tagesspiegel, que cita com a fonts autoritats d’Interior berlineses, el col·lapse de l’aquari es deu probablement al deteriorament o "fatiga" dels materials de la instal·lació.

L'AquaDom, de gestió privada, va ser inaugurat el 2003 i, després de dotze anys en funcionament, va tancar per procedir a treballs de renovació, per un cost de 2,6 milions d’euros i va reobrir a l’estiu de 2020. Entre altres mesures es van renovar les juntes de silicona i es va netejar a fons la piscina. Forma un cilindre de 16 metres d’alt per 11,5 metres de diàmetre i la seua altura total és de 25 metres. Permetia al visitant contemplar el seu interior a través d’un ascensor instal·lat en la seua part central al qual s’accedeix a través d’un túnel.

Juntament amb gran cilindre principal, formen part de l’atracció altres aquaris o compartiments interns, en els quals es distribueixen les diferents espècies, des de petits peixos tropicals de ratlles o taurons de petita mida.

El complex d’edificis anomenat "Dom-Aquarée" allotja, entre d’altres, el gran aquari "Sigui Life" i el "AquaDom" i es troba a prop de la Catedral de Berlín, la plaça Alexanderplatz i l'Illa dels Museus. 

Esclata a Berlín l'aquari cilíndric mundial més gran per possible deteriorament

Esclata a Berlín l'aquari cilíndric mundial més gran per possible deterioramentEFE/EPA/FILIP SINGER

tracking