SEGRE

Madrid, la població més vegades agraciada amb la grossa de Nadal

Venedor de loteria de l'administració de 'Doña Manolita' de Madrid festeja haver venut dècims de la grossa que ha recaigut en el número 72.897

Venedor de loteria de l'administració de 'Doña Manolita' de Madrid festeja haver venut dècims de la grossa que ha recaigut en el número 72.897EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que la probabilitat que toqui la grossa és la mateixa per a tots els números, no passa el mateix amb les ciutats, ja que aquelles en les quals més loteria es ven tenen més probabilitat de quedar-se amb algun premi. Així, ciutats grans com Madrid i Barcelona encapçalen el rànquing de les poblacions on més vegades ha caigut el primer premi.

Els més de 200 anys d’història del sorteig han fet que la llista de municipis afavorits amb el Gordo sigui extensa. Tanmateix, tal com mostra el nostre mapa, elaborat amb dades de Loterías y Apuestas del Estado, només son vuit les poblacions que han estat agraciades en deu ocasions o més amb el premi més icònic del Sorteig Extraordinari de Nadal.

En concret, Madrid és la ciutat on en més ocasions ha tocat el primer premi, havent recaigut un total de 82 vegades des de 1812 —any del primer sorteig—, l’última d’elles el 2021. A la capital d’Espanya la segueix Barcelona en el rànquing de poblacions més vegades agraciades amb la grossa, que ha celebrat aquest premi en 42 ocasions. La medalla de bronze és per a Sevilla, agraciada amb el primer premi del sorteig de Nadal en 17 ocasions.

tracking