SEGRE

Motor

Les zones de baixes emissions disparen les recerques de vehicles de quilòmetre zero electrificats

El 5% de les compres de cotxes ja es deuen a aquestes restriccions a les ciutats de més de 50.000 habitants

Càrrega d’un vehicle elèctric.

Càrrega d’un vehicle elèctric.PIQSELS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada en vigor de la normativa que obliga a les localitats espanyoles de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions a partir de 2023 ha disparat les recerques de vehicles de quilòmetre zero electrificats, segons dades d’Autocasión, el portal de vehicles d’ocasió de Sumauto. En concret, les recerques per part dels usuaris de la plataforma se centren en vehicles 'eco', "fins el punt que la recerca d’híbrids i elèctrics de quilòmetre zero s’ha disparat l’últim any" al passar de representar el 28,6% al 51,8%.

Segons Sumauto, el fet que 149 ciutats espanyoles, entre les quals hi ha Lleida, hagin d’establir zones de baixes emissions al seu territori ha incrementat l’interès dels usuaris pels vehicles electrificats i també que s’hagi produït un "sorpasso' històric" en relació amb l’interès pels automòbils de combustió. "Per primera vegada, la suma de recerques d’híbrids i elèctrics supera les de dièsel i gasolina, que ara es queden en el 47,7% de les mateixes, quan fa un any eren set de cada deu," ha assenyalat Sumauto.

En aquest context, les recerques de quilòmetre zero electrificats el 2022 situa els híbrids convencionals en primer lloc, amb un 25,1% (davant el 14,3% de l’any passat), seguit dels elèctrics purs, amb un 16,1% (davant el 7,5% de l’any anterior), i dels híbrids endollables, amb un 10,6%, en comparació amb el 6,8% de 2021.

"Aquest escenari dona pistes de com els espanyols estan intentant sortejar les restriccions de les zones de baixes emissions amb cotxes matriculats amb una entrega immediata i un preu molt menor i, el més important, amb un distintiu mediambiental 'Eco' o 'Zero', a tot just dos setmanes de la seua entrada en vigor", ha agregat l’empresa.

Segons el parer de Sumauto, el 5% de les compres de cotxes ja es deuen a les zones de baixes emissions, quan fins ara els espanyols compraven un cotxe moguts per la disjuntiva de "necessitat o aspiració". En aquest sentit, la companyia ha recordat que entorn de 25 milions d’espanyols, al voltant del 53% de la població, "es veuran afectats per la implantació d’aquestes mesures, que, en un primer terme, limitaran la circulació de 3,7 milions de cotxes sense etiqueta, encara que els B i els C també tindran restriccions".

Segons l’opinió de l’analista de Sumauto Ignacio García Rojí, "l’entrada en vigor de les zones de baixes emissions pot servir d’esperó per accelerar l’electrificació del parc, tot i que encara molts conductors no se senten preparats per a l’elèctric cigar i prefereixen una solució intermèdia com és l’híbrid." "La demanda s’està preparant i això, sense cap dubte, beneficia el parc mòbil espanyol, que, amb 13,5 anys de mitjana, és un dels més vetustos d’Europa", ha afegit.

tracking