SEGRE

TRADICIONS ESPECTACLES

Cervera versiona 'Els Pastorets'

Es va presentar ahir al Gran Teatre de la Passió amb un gran èxit de públic i hi tornarà el 6 de gener || Entre les novetats inclou una pastora i acudits contemporanis

Una de les escenes durant l’estrena, ahir, d’‘Els Pastorets, Santa Innocència’ a Cervera.

Una de les escenes durant l’estrena, ahir, d’‘Els Pastorets, Santa Innocència’ a Cervera.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital de la Segarra va estrenar ahir amb èxit una nova versió de la tradicional obra nadalenca Els Pastorets, un text més modern i adaptat al segle XXI, segons van explicar l’autor, Pol Bosch, i els directors, el mateix Bosch i David Mora. En aquest sentit, en la nova versió, Santa Innocència, “el focus es posa en la gestió de l’amor i en els pecats que incita l’infern i en com afecten la vida diària”, van apuntar Bosch i Mora. Una altra novetat és que un dels dos pastors protagonistes és dona, la Balaga, que dirigeix l’argument amb el Guillot.

La idea de crear una versió contemporània d’Els Pastorets va nàixer fa un any, però la redacció del text no va començar fins al maig i els assajos amb els protagonistes i la resta d’actors i actrius, 35 en total, es van iniciar entre l’octubre i el novembre. Una altra de les novetats que van destacar els directors d’aquesta obra és que en aquesta ocasió “el conflicte que hi ha en la història és que cal buscar el Messies per protegir-lo del mal. Així mateix, els acudits són molt diferents dels tradicionals i hi ha més càrrega d’ironia i referències a aspectes contemporanis”.

Bosch i Mora es van mostrar contents amb la resposta, ja que ahir al migdia ja hi havia més de 200 entrades anticipades venudes per a l’estrena, que va tenir lloc ahir a les 20.00 hores al Gran Teatre de la Passió. Si la versió d’Els Pastorets, Santa Innocència podrà conviure amb la tradicional de Cervera, Rosa de Betlem de Ramon Turull, es decidirà amb el temps i segons la resposta del públic. Aquesta nova versió d’Els Pastorets tornarà a escenificar-se el proper dia 6 de gener, a les 20.00 hores.

tracking