SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES NOVETATS

'La Passió de Cervera' critica la falta de suport de la Paeria

La nova temporada tindrà sis representacions, del 26 de març al 29 d'abril

La presentació de la nova temporada de ‘La Passió de Cervera’, ahir al Gran Teatre d’aquesta localitat.

La presentació de la nova temporada de ‘La Passió de Cervera’, ahir al Gran Teatre d’aquesta localitat.DANI TALERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Passió de Cervera, que ahir al matí va presentar al Gran Teatre la 546 edició, critica la falta de suport de la Paeria. Segons va manifestar el seu president, Xavier Cañabate, “no és lògic que un projecte amb unes despeses anuals entorn dels 100.000 euros només vegi una aportació de 900 euros de la Paeria de Cervera”. Segons Cañabate, aquesta situació contrasta amb les aportacions de la Generalitat, que l’any que ve aportarà 200.000 € en la renovació dels quadres, o de la Diputació de Lleida.

Cañabate va lamentar “aquesta falta de compromís per part de la Paeria, sobretot tractant-se de la Passió més antiga d’Europa i en què participen més de 300 persones de la Segarra”. Les declaracions de Cañabate es van produir en la presentació de la nova temporada que veurà un total de sis escenificacions, totes en llengua catalana, els dies 26 de març, i l’1, 7, 16, 22 i 29 d’abril. Entre les novetats, destaca la reestructuració de la segona part de l’obra, en què s’escenifiquen els quadres de l’entrada a Jerusalem, Pilat, Herodes i el Calvari, que es reduiran, uns quinze minuts per donar una major agilitat i actualitat a l’escenificació, segons va comentar Cañabate.

Una altra de les novetats és que la meitat de les representacions es duran a terme el dissabte, en lloc del diumenge, que era l’habitual. Cañabate va manifestar que les escenificacions del dissabte dels últims anys atreuen més públic que les dels diumenges. Una altra de les novetats és la renovació de la il·luminació, en la qual s’ha invertit 12.000 €.

També es mantenen els dos entreactes que es van incloure en la passada edició. La representació està dirigida per David Mora, Gemma Palà i Mariona Dalmases, i el cartell de la present temporada ha estat dissenyat per Anna Domenjó, que ha volgut aportar una mirada moderna. En aquest sentit, el cartell mostra les lletres de la Passió i, en cada una d’aquestes, es veu un element iconogràfic d’escenes que apareixen en la representació, com el calze, la creu o la corona d’espines.

L’obra Cristo Misterio de Pasión es remunta al 1477, inicialment s’escenificava al temple de Santa Maria i cal recordar que fa dos anys Cervera ja va perdre la representació amb el text original de l’obra a Santa Maria per falta de ajuts. Posteriorment, es va secularitzar l’obra i es va traslladar als escenaris dels teatres locals. Des del 1968 s’escenifica al Gran Teatre de la Passió, que originàriament tenia 2.000 localitats.

tracking