SEGRE

COVID 19

Euskadi confirma dos casos de la variant Kraken de la covid

Més contagiosa que les conegudes anteriorment, segons l’OMS

Imatge d'arxiu del punt de vacunació de Lleida a Cappont.

Imatge d'arxiu del punt de vacunació de Lleida a Cappont.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern Basc, Bingen Zupiria, ha confirmat dos casos de la variant kraken de la covid-19 detectat a Euskadi i no descarta "una nova onada de contagis en les properes setmanes" en el cas que es tracti d’una variant més contagiosa que les conegudes anteriorment. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern Basc, Zupiria s’ha referit a la situació de la pandèmia de la covid-19 després de l’obertura de les fronteres de la Xina i l’aparició d’una nova variant als Estats Units, la XBB.1.5 coneguda com a kraken i considerada com la més contagiosa de la covid, segons l’OMS.

Bingen Zupiria ha assegurat que el Govern Basc "manté la preocupació que des del principi ha mantingut davant d’aquesta crisi sanitària". "Estem davant d’una pandèmia, continuem en pandèmia i novament s’està manifestant el caràcter global o mundial d’aquesta malaltia i de les conseqüències que les diferents variants que el virus que la provoca estan tenint a tot el món", ha subratllat. El portaveu de l’Executiu basc ha assenyalat que "avui mirem cap a la Xina i abans d’ahir miràvem els EUA, i ho fem des d’Euskadi, des de l’Estat espanyol i des de tot Europa." En aquesta línia, ha apuntat que els sistemes sanitaris estan fent "un seguiment de les diferents varietats que estan apareixent i que poden aparèixer en les properes setmanes".

VARIANT KRAKEN

Quant a la variant Kraken, ha explicat que la consellera de Salut, Gotzone Sagardui, li ha confirmat que a Euskadi se n’han detectat dos casos i que en les setmanes anteriors "també se'n podria haver produït algun altre". "Si efectivament estem davant d’una variant que és més contagiosa que les que hem conegut anteriorment, es podria pensar que hi podria haver una nova onada de contagis en les properes setmanes", ha advertit, per precisar que, "fins al moment, sembla que aquests contagis no són ni tan greus ni més greus que els que s’han produït en altres moments".

tracking