SEGRE

INFÀNCIA

Gairebé el 20% dels nens espanyols menors de 10 anys ja té mòbil, segons un estudi

Imatge d'arxivo

Telèfon mòbil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé el 20% dels nens espanyols menors de 10 anys ja té telèfon mòbil, un percentatge, que augmenta fins el 25% als 12 anys segons el XII Baròmetre de les Famílies a Espanya de la fundació The Family Watch.

L’estudi, realitzat per l’empresa d’investigació GAD3 mitjançant una enquesta online a 1.002 cases d’Espanya, revela que, "malgrat que els experts recomanen no exposar a les pantalles sense control abans dels 16 anys, les famílies espanyoles reconeixen que cada vegada els donen un mòbil als seus fills més aviat". En qualsevol cas, els pares també reconeixen l’"impacte negatiu" que la sobreexposició a Internet té en els seus fills, sobretot, en l’àmbit de la salut mental.

Així, les famílies entrevistades consideren que els principals motius per al deteriorament de la salut mental dels joves són la influència de les xarxes socials (53%), l’augment del bulling en els col·legis (43%), molt relacionat amb Internet, ja que "el pati del col·legi es trasllada a les xarxes socials" i la baixa autoestima (39%).

Quant a les solucions que proposen, gairebé un 60% dels enquestats considera que són les mateixes famílies les que han de participar, com a principal actor social, per reduir l’impacte de les xarxes socials en els joves i les que han de tenir la responsabilitat fonamental en la seua gestió i en l’educació dels menors. El 70% de les famílies creu que una de les solucions passaria per millorar la comunicació entre pares i fills, una cosa que "amb la falta de conciliació, es fa difícil, ja que emprobece les relacions familiars", segons assenyala The Family Watch.

"Les dades d’alarma cada vegada són més clares: l’accés sense control i sense educació a Internet per part dels menors està fent efecte en les seues salut mental. No podem deixar-los entrar a Internet, sense dotar els menors d’eines per enfrontar-se a tot el que allà es trobaran. En aquest sentit, una vegada més el paper de les famílies és essencial", ha valorat la directora general de la Fundación The Family Watch, María José Olesti.

tracking