SEGRE

SOCIETAT

Girona ofereix als estudiants de la universitat fer d'escombriaires per cobrir el servei quan la majoria de plantilla faci festa

Eduard Berloso admet que, durant aquestes festes, la recollida de deixalles a la ciutat no ha funcionat com tocaria

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Girona ofereix als universitaris de la ciutat treballar puntualment d'escombriaires per garantir que es cobreixi el servei quan la majoria de la plantilla de Girona+Neta faci festa. El regidor de l'àrea, Eduard Berloso, admet a l'ACN que durant el Nadal hi ha hagut "un problema" amb la recollida de deixalles, precisament perquè l'empresa va trobar-se amb què més del 70% de la plantilla va agafar-se dies. Com que això no es va poder cobrir, i per evitar que la situació es repeteixi i repercuteixi en el servei, l'Ajuntament ha activat una borsa a través del Servei Municipal d'Ocupació (SOM) oberta als universitaris. Ja n'hi ha set que s'hi han apuntat. Quan se'ls cridi, faran de peó (escombrant carrers o netejant parcs i places, per exemple).

Eduard Berloso admet que, durant aquestes festes, la recollida de deixalles a la ciutat no ha funcionat com tocaria. Perquè a l'increment d'escombraries -entre d'altres, papers i cartrons dels regals- s'hi ha sumat també "un problema de manca de personal" de l'empresa que fa el servei, l'UTE Sanejament Girona.

Segons fixa el conveni, els 160 treballadors que formen part de la plantilla de Girona+Neta, apart de les vacances, també tenen una bossa de vint dies anuals dels quals poden disposar. Tot i que no els cobren, sí poden agafar-los comunicant-ho tan sols amb 48 hores d'antelació. Durant aquest Nadal, n'hi va haver molts que van fer ús d'aquest dret. Això, sumat a les vacances que d'altres ja s'havien agafat, va comportar que més del 70% de la plantilla s'agafés festa, i amb les borses internes de què disposa l'empresa, no n'hi va haver pou per suplir-los.

Quan cal cobrir aquestes vacants temporals, a Girona+Neta es tira de dues llistes. La primera té 50 noms, i la segona 26 més. Són treballadors que van i venen, però a qui a partir del 2024 se'ls farà indefinits. Durant aquest Nadal, però, amb ells no n'hi va haver prou per cobrir els dies de festa de la plantilla, i es va fer curt.

Una treballadora de Girona + Neta, escombrant un dels carrers de la ciutat aquest 28 de desembre del 2017

Girona ofereix als estudiants de la universitat fer d'escombriaires per cobrir el servei quan la majoria de plantilla faci festaACN

tracking