SEGRE

JUDICI

"Sento molt el que va passar, no sé si va ser culpa meua", diu el conductor acusat de matar ebri a una mare i els seus dos fills

Les parts presenten els seus informes en la segona i última sessió del judici

Una maça de jutge.

Una maça de jutge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció segona de l’Audiència Provincial de Pontevedra ha deixat aquest dimarts vist per a sentència el judici contra l’acusat de tres delictes d’homicidi per imprudència greu per conduir borratxo i causar un accident en el qual van morir una dona i els seus dos fills de 13 i 6 anys d’edat. En la segona i última sessió d’aquest judici, l’acusat ha exercit el seu dret a l’última paraula per dirigir-se al tribunal i dir: "No sé què va passar, no recordo res de l’accident. Continuo dient el que diré sempre, que no me'n recordo, és la veritat".

"No sé si soc el culpable o no. Sento molt el que ha passat", ha afegit l’acusat, que també ha assegurat que se sent "fatal, tant físicament com mentalment" i s’ha defensat dient que "mai" va agafar el cotxe "havent begut una copa" i que "en 15 anys amb el carnet mai" va tenir una sanció ni va donar positiu. "No li trobo explicació a la taxa d’alcoholèmia. No sé què va poder passar amb les begudes", ha afegit. De nou ha repetit, dirigint-se als magistrats de l’Audiència, que sent "molt el que va passar", que no sap si va ser la seua culpa "o no" i que ho sent "en l’ànima". No ha arribat a girar-se per mirar la família dels morts que es trobaven presents a la sala de vistes.

"GRAVÍSSIMA INTOXICACIÓ ETÍLICA"

Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació dels informes de les parts. La fiscal ha sol·licitat una condemna de 5 anys de presó per a aquest home a l’entendre que durant el judici s’ha provat de manera "clara i irrefutable" que l’accident mortal es va deure "únicament i exclusivament a l’actuació de l’acusat", que presentava una "gravíssima intoxicació etílica". A més, ha afegit que "l’actuació de la víctima va ser irreprotxable" tal com van demostrar els agents de l’equip de reconstrucció d’accidents de trànsit de la Guàrdia Civil. Ha apuntat també que "la seua maniobra evasiva va ser correcta" i que havia adoptat totes les mesures de seguretat pertinents i "no havia ingerit ni gota d’alcohol". A més, no hi va haver altres "circumstàncies externes", és a dir, la via estava en bon estat, la visibilitat també era bona igual com les condicions meteorològiques.

La representant del Ministeri Públic també ha recalcat la fiabilitat de l’analítica que va reflectir una taxa d’alcoholèmia "elevadíssima" de 2,49 grams per litre de sang, una "prova irrefutable" obtinguda "amb totes les garanties". La fiscal també ha considerat "acreditat" que l’acusat era conscient del seu estat d’embriaguesa, ja que "abans de posar-se al volant va intentar sense èxit que algú li portés" i, tanmateix, va conduir borratxo el seu vehicle a una "velocitat excessiva i inadequada per al seu estat i el de la via".

Finalment, ha justificat que la seua petició de pena es limiti a cinc anys de presó davant els nou que reclama l’acusació particular assegurant que es deu a "una raó d’estricta legalitat", perquè considera que s’ha d’imposar la pena elevada en dos graus per la gravetat de la conducta de l’acusat i les seues greus conseqüències.

"MENTIDA QUE ESTIGUI PENEDIT"

L’advocat de la família, que exerceix l’acusació particular, ha assenyalat que "és mentida que l’acusat estigui penedit" davant de l’actitud "miserable" i "indignant" de la seua defensa en la qual s’ha intentat "donar la culpa de l’accident a la víctima", la qual cosa ha augmentat "tota la ràbia i tota la pena de la família". "No es ve aquí a cobrar una revenja sinó a demanar justícia", ha dit el lletrat de l’acusació particular davant l’actuació de l’acusat, que "estava borratxo, coneixia el risc i ho va assumir".

"DESPROPORCIONAT"

L’advocat defensor ha criticat les declaracions de la família a la premsa en les quals "donaven a entendre que si no li imposen nou anys aquí no es fa justícia", una cosa que entén "absolutament desproporcionat". "A tots se’ns han mort éssers estimats", ha dit aquest lletrat, que va argumentar que en un tribunal de justícia "la tasca fonamental és el rescabalament, no el rancor ni la revenja". També va recordar que la Fiscalia només demana quatre anys de presó per al maquinista per l’accident del tren Alvia que va causar 80 morts i 145 ferits a Angrois.

L’advocat de la companyia asseguradora Axa es va adherir als arguments del lletrat de la defensa i també ha criticat "la patent de cors que se li concedeix a l’informe tècnic" de la Guàrdia Civil, que ha arribat a qualificar de "molt primitiu" per "defugir" altres possibilitats com que hi hagués altres vehicles implicats. El judici ha quedat vist per a sentència.

tracking