SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home mata a punyalades la seua parella i la seua filla de 8 anys a Valladolid

El detingut tenia un historial de violència de gènere amb una parella anterior el 2017

Un home mata a punyalades la seua parella i la seua filla de 8 anys a Valladolid

Un home mata a punyalades la seua parella i la seua filla de 8 anys a ValladolidEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 44 anys i amb antecedents per violència de gènere ha estat detingut a Valladolid després d’assassinar suposadament la seua parella de 45 i la filla d’aquesta, de 8 anys, segons ha informat la Delegació del Govern a Castella i Lleó a EFE. El detingut per aquest doble crim, que tenia un historial de violència de gènere amb una parella anterior el 2017 però no tenia denúncies de la seua actual parella, ha trucat aquesta matinada al seu cunyat per explicar-li que havia matat la seua parella i va ser aquest familiar que va avisar als serveis d’emergència a les 03:12 hores.

La Policia Nacional va anar a l’habitatge ubicat en el número 66 del Passeig Zorrilla de Valladolid i va comprovar que tant la mare com la seua filla presentaven ferides per arma blanca. També es trobava en aquest domicili el suposat assassí que, segons la investigació, tenia ferides per arma blanca que s’hauria provocat ell mateix. Seria la primera dona assassinada per violència masclista aquest any a Castella i Lleó, i la nena la primera menor el 2023.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere té confirmats 4 assassinats masclistes fins el passat 13 de gener i manté en investigació el d’una dona de 38 anys a Balaguer,  la parella del qual va ingressar a la presó el 21 de gener per aquest assassinat.

Des de l’1 de gener de 2003, quan es van iniciar els registres dels assassinats masclistes, 1.187 dones han estat assassinades fins el 20 de gener. El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual com el correu 016-online@igualdad .gob.és. També es fa atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

En una situació d’emergència, es pot cridar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062), i en cas de ser impossible realitzar una trucada, es pot recórrer a l’aplicació ALERTCOPS, des de la qual s’envia un senyal d’alerta a la Policia amb geolocalització.

tracking