SEGRE

RELIGIÓ PATRIMONI

El monument de Setmana Santa de Bossòst, més a prop de la restauració

Imatge del monument restaurat.

Imatge del monument restaurat.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha finalitzat la segona fase de restauració de diverses pintures sobre tela del monument de Dijous Sant de l’església de la Mare de Déu de la Purificació de Bossòst. En aquesta segona fase s’han restaurat les dos teles, de gran format (150 x 265 cm), que constitueixen el fons del monument, i que representen sobre un fons de color blau l’arribada de l’Esperit Sant en forma de colom entre dos àngels que porten els instruments de la Passió de Crist. Uns cortinatges emmarquen la representació.

Està previst que aquestes pintures restaurades tornin a la Val d’Aran al febrer. Es tracta d’un monument del segle XVII, compost per 12 escenes pintades en teles de lli sobre bastidors de fusta, que narren la passió i resurrecció de Crist. Malgrat que a Aran es conserven altres monuments de Setmana Santa d’aquesta mateixa època, el monument de Bossòst és l’únic que es continua muntant cada any al presbiteri de l’església durant Dijous i Divendres Sant, formant part de les celebracions i tradicions de Setmana Santa.

Aquesta actuació, que ha estat impulsada pel Conselh Generau d’Aran, ha tingut un cost total de 9.568,68 euros i ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la diputació de Lleida.

tracking