SEGRE

SOCIETAT

La Policia adverteix que s'estan estenent les estafes telefòniques en el lloc de treball

Imatge d'arxivo

Telèfon mòbil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia ha advertit que s’estan estenent les estafes telefòniques en el lloc de treball, on cada vegada més es té coneixement de trucades en les quals es manifesta que el treballador ha de pagar una quantitat de diners bé a través de bitcoins, bé en targeta virtual, i que el cap té coneixement d’això.

En una nota de premsa, la Policia Nacional ha informat aquest diumenge que s’està estenent un tipus d’estafa telefònica, l’objectiu de la qual són els empleats de comerços o empreses.

Modus operandi

L’estafa consisteix que el treballador d’una empresa o comerç rep una trucada en el lloc de treball provinent d’un suposat comptable o empresa de missatgeria o administració manifestant que, sota l’empara i coneixement d’un superior, ha de procedir al pagament d’una quantitat de diners en caixers bitcoin o targeta virtual sota diversos pretextos, tals com la recepció d’un paquet, la concessió d’unes llicències o el pagament d’unes taxes o multes pendents.

Per evitar que l’empleat pugui preguntar al seu cap, els qui truquen demanaran que el treballador truqui des d’un altre telèfon per ocupar així totes les línies telefòniques disponibles. A més, provaran de crear un estat de nerviosisme al·legant una falsa urgència amb l’amenaça d’elevades multes de diners, amenaçant fins i tot amb el tancament de l’establiment.

Així mateix, demanaran al treballador que, si no hi ha prou diners en caixa, aporti la part restant amb els seus diners personals, adduint que el seu cap està completament assabentat i que l’hi tornarà.

Finalment, una vegada l’empleat acudeixi a efectuar el pagament, els diners seran enviats a carteres fredes de bitcoin difícilment rastrejables. Una altra opció és que li demanin aquest que els enviïs els codis d’unes targetes virtuals, enviant així la quantitat en elles continguda a llocs desconeguts.

Recomanacions policials

Per això, per part de la Policia Nacional s’ha recomanat no atendre mai aquest tipus de trucades, penjar i trucar al superior jeràrquic per comprovar la veracitat del manifestat. A més, una empresa de missatgeria o organisme públic mai no exigirà el pagament de diners mitjançant bitcoins o targetes virtuals.

tracking