SEGRE

EQUIPAMENTS ANIVERSARI

El teatre L'Amistat compleix cent anys

Gala inaugural per iniciar el centenari d'aquest equipament de Mollerussa, amb la periodista Ares Teixidó i La Cremallera Teatre || Va incloure un concert del cantant Pedro d''Eufòria'

Un dels populars concursants del programa ‘Eufòria’ de TV3, Pedro, va posar la nota musical a l’acte.

Un dels populars concursants del programa ‘Eufòria’ de TV3, Pedro, va posar la nota musical a l’acte.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El teatre L’Amistat de Mollerussa va acollir ahir la gala inaugural de celebració dels cent anys de la seua construcció. El multitudinari acte, presentat per la periodista Ares Teixidó, va servir per recordar alguna de les activitats que ha acollit aquest emblemàtic teatre, entre les quals el Concurs de Vestits de Paper. Així, es van projectar a l’escenari fotos i vídeos de diferents iniciatives i també van desfilar pel teatre algun dels dissenys que han concursat en els Vestits de Paper, un dels quals lluït per la mateixa Teixidó.

També van pujar a l’escenari La Cremallera Teatre per fer jocs de màgia i petits homenatges a algunes de les iniciatives que s’han dut a terme en aquest equipament al llarg de la seua història, com per exemple els concursos de billar. L’alcalde, Marc Solsona, va remarcar que L’Amistat ha estat una peça imprescindible en la construcció d’una identitat cultural i va remarcar que aquest equipament “mira cap al futur amb energia”. Així, durant tot aquest any aquest espai cultural serà escenari de diferents iniciatives vinculades amb la història local, la dansa i, per descomptat, el teatre.

La vetllada d’ahir també va donar protagonisme a la música, amb un concert a càrrec del semifinalista de la primera edició del concurs Eufòria de TV3, Pedro. La celebració va omplir de públic aquest equipament centenari i l’entrada va ser lliure, encara que calia reservar igualment la butaca amb temps. Val a destacar que el complex teatral ha estat objecte d’una remodelació que ha afectat tant l’interior de la cafeteria com també la façana d’aquesta, que precisament va estrenar la nova il·luminació al desembre.

L’alcalde va recordar que fa vint anys es va portar a terme una rehabilitació integral del teatre respectant tots els elements més característics del conjunt, com el manteniment del sistema de platea mòbil. El públic va poder admirar diverses fotos d’aquestes obres.

Exposició de cent fotos als accessos del teatre durant aquest 2023

Els accessos a L’Amistat de la capital del Pla d’Urgell acolliran durant tot aquest any 2023 una exposició fotogràfica formada per exactament cent imatges sobre la història d’aquest teatre així com activitats destacades que ha dut a terme.

En aquest sentit, el primer edil de la capital del Pla d’Urgell va remarcar que la programació prevista, “a més del component cultural i lúdic, també recorrerà el passat històric”, amb unes activitats que es presentaran més endavant. Així mateix, va aprofitar l’acte per anunciar que també es crearà un vi exclusiu per a aquest centenari.Val a destacar que el logotip identificatiu de l’efemèride manté el format del creat pel centenari de la Sociedad Recreativa L’Amistat, però adaptat al teatre amb la imatge de dos màscares. Aquest logotip acompanyarà totes les iniciatives que se celebrin en aquest equipament durant aquest any i estiguin vinculades al centenari.

Un dels populars concursants del programa ‘Eufòria’ de TV3, Pedro, va posar la nota musical a l’acte.

Un dels populars concursants del programa ‘Eufòria’ de TV3, Pedro, va posar la nota musical a l’acte.J.GÓMEZ

tracking