SEGRE

SALUT

Creen un nou adhesiu per a ferides a partir de moc de caragol

Científics xinesos han desenvolupat un adhesiu biològic natural a partir del moc de caragol per curar lesions traumàtiques i ferides cròniques.

Un caragol

Creen un nou adhesiu per a ferides a partir de moc de caragol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els caragols terrestres i el seu moc s’utilitzaven fa més de 2.000 anys per tractar el dolor relacionat amb cremades, abscessos i ferides. Inspirats per aquesta teràpia mil·lenària, investigadors de l’Institut de Botànica de Kunming, dependent de l’Acadèmia Xinesa de Ciències, van identificar un adhesiu biològic natural a partir de la secreció de caragol. Van avaluar les seues propietats adhesives in vitro i els seus efectes in vivo en la cicatrització de ferides, informa Xinhua.

L’adhesiu del gel de moc de caragol consisteix en una matriu adhesiva mal·leable a granel que pot adherir-se al teixit humit mitjançant múltiples interaccions, segons un estudi publicat recentment a la revista Nature Communications.

L’hidrogel accelera eficaçment la cicatrització de ferides cutànies d’espessor total tant en rates mascles sanes com diabètiques. A més, pot alleujar la inflamació a ferides cròniques i millorar significativament la regeneració, segons l’estudi. Segons els investigadors, aquestes troballes poden tenir importants implicacions en el desenvolupament d’adhesius tissulars bioinspirats de nova generació i en el disseny de bastides de bioenginyeria.

tracking