SEGRE

Tot sobre el Benidorm Fest: dates participants, votacions i jurat

Entre els aspirants, Siderland, grup amb un membre amb arrels a Tàrrega

Els 18 cantants i grups que competiran en el Benidorm Fest 2023.

Els 18 cantants i grups que competiran en el Benidorm Fest 2023.TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana se celebra la segona edició del Benidorm Fest, el certamen organitzat per RTVE per escollir candidatura a Eurovisió 2023. Després de la inauguració d’aquest diumenge tindran lloc les dos semifinals, el dimarts 31 i el dijous 2 de febrer, de les quals sortiran els vuit finalistes definitius que es disputaran el triomf a la gran final del dissabte 4 de febrer des del Palau d’Esports L’Illa de Benidorm.

18 ASPIRANTS

Agoney, Alice Wonder, Aritz Aren, Fusa Nocta, Megara, Meler, Sharonne, Sofía Martín i Twin Melody (primera semifinal) i Alfred García, Blanca Paloma, E'ffemme, Famous, José Otero, Karmento, Rakky Ripper, Siderland i Vicco (segona) són els 18 aspirants que buscaran convèncer tant a jurat com a públic per assolir la glòria eurovisiva el pròxim mes de maig a Liverpool.

SIDERLAND

Entre els aspirants destaca Siderland, un grup musical català format per Uri Plana, Andreu Manyós i Albert Sort, aquest últim amb arrels a Tàrrega.

L’any passat es van quedar a les portes de participar en el festival, però ara se’ls presenta una nova oportunitat. Cantaran 'Que esclati tot', un tema íntegre en català.

Jurat

Eva Mora, cap de delegació per part de RTVE, va avançar alguns canvis importants en el que es referia a la composició de la taula de jutges: un nombre major d’integrants, dels cinc de 2022 als vuit de 2023; i una representació internacional més gran; així com més veu al sector periodístic i als fans, en aquest últim cas amb la representació d’OGAE Spain.

Nina serà la presidenta d’aquest jurat en relleu de Nacho Cano, que quedava fora per sorpresa per compromisos professionals, durant la present setmana a la ciutat alacantina. Al costat d’|Juntament ambella, completen l’elenc professional: Christer Björkman (membre de l’equip de producció d’Eurovisió i Eurovisió Amèrica), Tali Eshkoli (cap de la delegació d’Israel), Nicola Caligiore (excap de la delegació italiana), Katrina Leskanich (cantant i guanyadora d’Eurovisió 1997); William Lee Adams (fundador i director del medi|mitjà wiwibloggs), Irene Valent (locutora de Ràdio|Radi 3) i Juan José Santana (president d’OGAE Spain).

Encara que el sistema pretén ser equitatiu entre professionals i públic, atorga més pes als primers i, en cas d’empat entre propostes, també els dona l’última paraula.

FUNCIONAMENT

En la primera semifinal actuaran 9 aspirants, dels quals resultaran seleccionats 4 que passaran a la fase Final, siendo eliminats els 5 artistes que obtinguin menor puntuació. El mateix ocorrerà|passarà en la segona semifinal.

En el cas de la Final actuaran els 8 finalistes, dels que resultarà seleccionat qui obtingui una puntuació més gran|important. Una vegada hagin actuat tots els artistes, “segons l’ordre establert per RTVE per criteri operatiu i televisiu en el cas de les Semifinals, o per sorteig tret de necessitat operativa en el cas de la Final”, els presentadors indicaran que s’obren les línies perquè el públic espectador pugui votar mitjançant el sistema de televot (trucades|crides, sms) a cada un dels aspirants, que tindrà un número|nombre prèviament assignat.

Transcorregut el temps que l’organització determini, es tancaran les línies de televot i començarà el recompte de les votacions per tots els sistemes. En aquell temps també es procedirà a les votacions del jurat i del públic a través del sistema demoscòpic. Quant a l’ordre pel qual es comunicaran els resultats, en primer lloc es farà públic el vot del jurat presencial. Després serà el torn dels vots del públic aconseguits a través de mostra demoscòpica; i finalment, es revelarà el resultat del públic a través de televot (anomenades, sms). Així, es coneixerà a la cançó i artista guanyadors.

tracking