SEGRE

El pernil ibèric, en perill pel canvi climàtic

Pernil ibèric a la venda.

El pernil ibèric, en perill pel canvi climàtic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els productors de pernil ibèric adverteixen sobre l’incert futur del seu sector. La crisi climàtica està posant en greus problemes a aquesta indústria per la sequera en els camps espanyols, per exemple Extremadura. L’estiu passat, la sequera va fer minva al mercat del pernil ibèric i la preocupació dels productors no fa més que créixer.

Les altes temperatures i l’escassetat de recursos hidrícos han provocat que la producció de gla disminueixi entre un 20 i un 25 %, el que ha provocat que els animals tardin més a arribar fins el seu pes ideal i que els ramaders retardin la matança. Segons la previsió de l’Associació Interprofessional del Porc Ibèric (ASICI), en aquesta montanera (que és l’última fase de la cria del porc ibèric i consisteix a deixar pastar|pasturar al porc a la devesa, on es produeix l’engreixament tradicional, entre boscos d’alzines sureres i alzines) 2022-23 se sacrificarà entre un 15 % i un 20 % menys de porcs de gla respecte a la campanya anterior 2021-22.

Per pal·liar aquesta problemàtica, alguns ramaders han hagut d’augmentar el nombre d’hectàrees o reduir el nombre de porcs. Ambdues opcions suposen una important pèrdua de rendibilitat, que ja s’està veient minvada per l’augment dels costos de producció.

tracking