SEGRE

PLATAFORMES

Netflix revela les mesures per acabar amb els comptes compartits

Netflix detalla les seues mesures contra els comptes compartits a més d'una casa

Netflix detalla les seues mesures contra els comptes compartits a més d'una casaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix ha començat a explicar en què consistiran les mesures amb què buscarà acabar amb la pràctica de compartir comptes entre diverses cases, un pla que fa mesos que prepara per augmentar el nombre de subscriptors. La plataforma d'streaming ja ha estat provant a diversos països llatinoamericans algunes d’aquestes novetats que ara planeja estendre a la resta del món, en principi a partir de març.

És en una actualització de la seua pàgina web en aquests països -Costa Rica, Xile i Perú- on la companyia nord-americana revela com s’assegurarà que les contrasenyes no es comparteixin entre diverses cases. Netflix farà que els usuaris estableixin una "ubicació principal" i obligarà que qualsevol dispositiu que vulgui utilitzar el compte es connecti a aquesta mateixa xarxa wi-fi almenys una vegada cada 31 dies. "Les persones que no visquin a la mateixa casa hauran d’utilitzar el seu propi compte per veure Netflix. És possible que no es pugui veure Netflix als dispositius que no siguin part de la teua ubicació principal", explica la firma. Per a qui vulgui compartir el seu compte amb algú que visqui fora de casa seua, Netflix ha provat en els últims mesos en aquests tres països l’opció d’agregar membres extra a canvi d’un pagament addicional, una quantitat en tot cas inferior al del seu pla bàsic.

Netflix adverteix que un dispositiu pot ser bloquejat quan algú iniciï en ell sessió fora de la ubicació principal o si s’accedeix repetidament al compte des d’una altra ubicació i ofereix la possibilitat sol·licitar un codi temporal per accedir al servei durant 7 dies, per exemple en cas d’estar de viatge. "L’ús generalitzat de comptes compartits (més de 100 milions de domicilis) mina la nostra capacitat d’invertir a llarg termini i millorar Netflix, així com per construir el nostre negoci", explicava l’empresa el mes passat en una carta als seus accionistes.

Els termes d’ús de la plataforma ja assenyalaven anteriorment que els comptes de Netflix estan pensats per a persones que viuen en una mateixa casa, però durant anys l’empresa ha estat permissiva amb la pràctica de compartir contrasenyes. Per frenar-la, l’empresa ha començat a més a forçar a verificar dispositius des dels quals s’inicia sessió i utilitza informació com a adreces IP, identificadors de dispositius i l’activitat del compte per detectar quins aparells no són part d’una mateixa unitat.

D’altra banda, Netflix va anunciar aquest dimecres en un comunicat millores en el seu pla Prèmium, que inclouen accés a "àudio espacial" per a disfrutar de so envoltant a tots els dispositius i sense necessitat d’aparells especials. A més, permetrà descarregar continguts per veure’ls sense connexió a internet en un major nombre de dispositius, passant d’un màxim de quatre a sis per als subscriptors prèmium.

tracking