SEGRE
Els nachos es troben entre els apertivos salats més ben valorats.

Els millors aperitius salats, segons l'OCU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots sabem que els aperitius salats són aliments amb excés de greix, molta sal, gran quantitat d'additius i en general elevades calories, però no ens podem resistir a picar-ne algun de tant en tant. Un estudi de l’OCU, que ha analitzat més de 200 productes, revela que entre els diferents tipus d’aperitius que hi ha al mercat hi ha diferències significatives, la qual cosa ens pot ajudar a elegir els més saludables.

Cons, fregits i crostes

S’han analitzat 36 productes d’aquesta categoria. En comú tenen que tots es fregeixen i no tenen formes especials. La gran majoria s’elabora a partir de panís, encara que també n’hi ha de blat i de barreja de cereals (blat amb panís) o fins i tot patata. Són menys voluminosos que altres aperitius. En comparar els valors mitjans de cada grup, aquest destaca per aportar més calories, sal i greixos saturats que els altres.

Amb formes

En aquesta categoria s’han inclòs 33 productes, que tenen en comú que presenten diverses formes: cèrcol, bola, estrella, bastonet, roda... Unflen molt, però en pesen poc. La gran majoria estan fregits, encara que es poden trobar productes enfornats. Nutricionalment es troben entre els més salats de tots i els que contenen menys fibra (que en general és baixa).

'Ganchitos', 'gusanitos', crispetes

A aquesta categoria pertanyen 37 productes, que tenen en comú el fet d’estar gairebé sempre elaborats a partir de fècula de panís i enfornats. Nutricionalment s’assemblen a la resta d’aperitius: són productes molt salats i calòrics.

Nachos

Aquest és el col·lectiu més homogeni, amb 45 productes, tots elaborats a partir de midó de panís fregit. Precisament pel fet de ser fregits tenen massa greixos saturats. Encara que, amb diferència, són els que menys sal contenen.

"Healthy"

A aquesta categoria pertanyen 24 productes molt diversos l’element del qual en comú és la presència d’al·legacions, ingredients (com llavors de chía, quinoa i llegums) i fins noms amb ressonàncies saludables. Són una mica menys greixosos i calòrics i una mica més rics en fibra que la resta.

tracking