SEGRE

La Dexeus reconstrueix els genitals a 12 lleidatanes víctimes d'ablació

A les comarques lleidatanes resideixen 959 nenes menors de 14 anys en risc de ser mutilades

L’equip del doctor Pere Barri, de la Fundació Dexeus Dona.

L’equip del doctor Pere Barri, de la Fundació Dexeus Dona.FUNDACIÓN DEXEUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Dexeus Dona de Barcelona ha reconstruït els genitals a 139 dones que havien patit ablació de clítoris, dotze de les quals lleidatanes, de forma gratuïta des que es va impulsar el programa l’any 2007. La iniciativa es dirigeix a dones immigrants que han patit una ablació genital al seu país d’origen i que resideixen a Espanya, encara que també han estat ateses pacients que viuen en altres països. L’any passat van reconstruir els genitals a tres dones que resideixen a la província de Lleida.

Segons explica la fundació amb motiu del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina que se celebra dilluns, la intervenció dura uns 45 minuts i el seu objectiu és restituir anatòmicament el clítoris i altres òrgans afectats, així com recuperar el seu aspecte i capacitat sensitiva, una cosa que s’aconsegueix en més del 75 per cent dels casos. Per països d’origen, una de cada quatre pacients ha nascut a Espanya, un 23% al Senegal, un 11% a Gàmbia i un 10% de Mali, i la resta procedeixen d’altres països africans com Costa d’Ivori, Guinea, Guinea Bissau, Nigèria, Burkina Faso, Etiòpia, el Sudan i Ghana.

Lleida, tercera ciutat catalana

Segons l’últim informe de la Fundació Wassu UAB, Lleida és la tercera ciutat catalana, darrere de Vic i Barcelona, en la qual resideixen més menors d’entre 0 i 14 anys que estan en risc de patir una mutilació genital femenina. Concretament, a la capital del Segrià viuen un total de 350 nenes menors de 14 anys amb orígens en països on encara es practica l’ablació. En el conjunt de la província, són un total de 959 nenes en risc, la qual cosa representa un augment del 18% respecte a l’últim mapa publicat fa sis anys. El segon municipi de Ponent amb més “risc” és Cervera.

tracking