SEGRE

El xocolate té efectes diferents depenent a quina hora es menja

Una rajola de xocolata negre

Una rajola de xocolata negrePixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prendre xocolate al matí o a la nit produeix efectes diferents sobre la gana, segons les conclusions de la tesi doctoral realitzada a la Universidad de Murcia (UMU) per María Teresa Hernández González. Aquests efectes, afegeixen les conclusions d’aquest treball d'investigació, també són diferents pel que fa a l’oxidació del substrat, els valors de glucèmia en dejú, la microbiota i els ritmes de son i temperatura.

Per a la realització de la tesi, la seua autora va analitzar una mostra integrada per una vintena de dones postmenopàusiques que van prendre cent grams de xocolate al matí i una altra quantitat igual pel vespre al llarg de dos setmanes.

Passat aquell temps es va poder observar que la ingesta d’aquest producte no va augmentar el pes corporal de les dones analitzades i va tenir com a efecte també que disminuís la gana i el desig de dolços. El consum de xocolate al vespre va produir una millora en la regularitat del son, mentre que menjar-ne al matí es va associar amb una durada més llarga de la migdiada.

tracking