SEGRE

El PSOE registra sense Podem la seua proposta per modificar la llei del 'només sí és sí'

Planteja apujar les penes a agressors sexuals

La secretària d'Acció de govern de Podemos i ministra d'Igualtat, Irene Montero.

La secretària d'Acció de govern de Podemos i ministra d'Igualtat, Irene Montero.A. Pérez Meca / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup socialista han registrat aquest dilluns al Congrés una proposició de llei per reformar la llei del només sí és sí i elevar les penes als agressors sexuals quan actuïn amb violència o intimidació, proposta presentada en solitari després de no arribar a un acord amb el Ministeri d’Igualtat, titularitat de Podem.

L’objecte de la reforma, segons ha explicat el portaveu del grup socialista, Patxi López, és "corregir els efectes no desitjats" d’"una bona llei" i "acabar amb l’alarma social" que havien generat les rebaixes de condemnes a agressors sexuals. S’augmenten penes i es "delimiten" les forquilles perquè les condemnes siguin "molt més correctes" quan la reforma entri en vigor.

Després d’insistir que no es toca la definició del consentiment ni es torna a la distinció entre abús i agressió sexual, ha assegurat a Igualtat que no han negociat amb ningú al marge de la coalició de govern, "i molt menys amb la dreta", i ha confiat en un ampli acord amb tots aquells que defensen la llei i volen eliminar els seus efectes no desitjats. "El PP que no pretengui donar-nos lliçons de cap tipus, perquè el que no vol és la llei," ha manifestat López juntament amb la secretària d’Igualtat del PSOE, Andrea Fernández.

tracking