SEGRE

El terratrèmol de Turquia i Síria arriba a la Vall d'Aran

El moviment reflectit al sismògraf de la Vall d'Aran

El terratrèmol de Turquia i Síria arriba a la Vall d'Aran@ICGCat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terratrèmol que ha sacsejat aquesta matinada Turquia i Siria s'ha pogut registrar a la xarxa sísmica catalana, i més concretament al sismògraf de la Vall d'Aran, segons ha informat l'Institut Cartogràfic de Catalunya en una piulada al seu compte de Twitter.

D'altra banda, al nord de la comarca catalana de l'Alt Empordà (Girona) i el territori francès de Vallespir s'ha registrat a les 10:48 hores una rèplica del mateix terratrèmol que ha tingut una magnitud de 2,7 a l'escala de Richter. Segons ha informat l'ICG s'ha produït en superfície --profunditat de 0 quilòmetres--, per la qual cosa "pot haver estat percebut a prop de la zona epicentral".

La localització provisional de l’epicentre efectuada amb els enregistraments actualment disponibles a l'Institut Cartogràfic Geològic de Catalunya

El balanç de morts a causa del terratrèmol de Turquia ha pujat a més de 1.800, entre els comptabilitzats en territori turc i els comptabilitzats en territori sirià, si bé es tem que la xifra pugui augmentar les pròximes hores. Aquest terratrèmol ha tingut una magnitud de 7,4 a l'escala de Richter i ha provocat més de 78 rèpliques a Turquia, inclosa una de magnitud 7,6.

tracking