SEGRE

AUTOMOBILISME

Aquests són els motius pels quals més de la meitat dels espanyols es planteja canviar de cotxe el 2023

Un venedor atén uns clients en un concessionari.

Un venedor atén uns clients en un concessionari.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de la meitat dels espanyols (53%) es planteja comprar un cotxe el 2023 i entre els principals motius que esgrimeixen els consumidors figuren la consideració que el seu vehicle és massa vell (33%) o que en volen un que sigui més sostenible (30%), segons l’enquesta 'Consumer Spotlight de Liberty Seguros. A més, una cinquena part dels enquestats (21%) també considera prioritari adquirir un cotxe que consumeixi menys combustible i el manteniment del qual fos més econòmic, segons recullen les conclusions de l’estudi.

Entre aquells que planegen comprar un cotxe en els propers 12 mesos, un 26% dels enquestats espera comprar-ne un de nou, davant el 10% que ho faria de segona , mentre que un 17% té dubtes en aquest sentit.

Pel que fa al combustible, més de la meitat dels espanyols (56%) consideraria adquirir un vehicle elèctric o híbrid si s'hagués de comprar un cotxe aquest any. "El percentatge és fins i tot més gran entre la població jove (18 a 29 anys), que se situa en el 64%. Tanmateix, entre els majors de 55 anys només és una opció per al 48%. Aquesta dada mostra el clar canvi de tendència respecte a la situació actual", han valorat els autors de l’estudi.

Entre aquells que no es plantegen adquirir un vehicle elèctric o híbrid, un 54% els desestima perquè els considera "massa cars". Segueixen la falta d’una infraestructura de càrrega prou desenvolupada (36%), la falta de voluntat o impossibilitat d’instal·lar un punt de càrrega al seu domicili (31%) i la percepció que es tracta de vehicles idonis per a distàncies curtes i grans ciutats.

"L’envelliment del parc mòbil a Espanya i l’impuls regulatori cap a una mobilitat més sostenible van generant un relleu necessari als vehicles en circulació (...) L’interès pels vehicles elèctrics i híbrids continuarà creixent malgrat que la incertesa econòmica i la inflació condicionaran encara aquest any la decisió de compra", ha opinat el director executiu de Producte de Liberty Seguros a Europa, José Luis García Camiñas.

tracking