SEGRE

ENOLOGIA CONGRESSOS

Barcelona es converteix en la capital del vi durant tres dies

Més de 800 cellers, entre els quals 16 de la DO Costers del Segre, a la Wine Week

Setze cellers lleidatans participen en el certamen sota el paraigua de la DO Costers del Segre.

Setze cellers lleidatans participen en el certamen sota el paraigua de la DO Costers del Segre.COSTERS DEL SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició de la Barcelona Wine Week (BWW) va arrancar ahir al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb xifres de rècord: 828 cellers expositors −un 27% més que el 2022−, setanta segells de qualitat i denominacions d’origen i més de 20.000 persones acreditades. Sota el paraigua de la DO Costers del Segre, hi participen setze firmes lleidatanes. “La fira és la primera gran cita de l’any per al sector i continua creixent amb l’objectiu essencial de generar negoci i valor”, va assenyalar el president de la BBW i de la DO Cava, Javier Pagés.

Fins dimecres, el saló reuneix els grans importadors de vi de països com els Estats Units, Alemanya, el Regne Unit, Brasil, el Japó o la Xina, i estan previstes més de 8.000 reunions de negoci entre expositors i compradors professionals de la gran distribució, importadors, centres a l’engròs, distribuïdors especialitzats i botigues gurmet. Amb el lema Espanya, mosaic singular de sòls, proposa un “viatge immersiu” pels vins de l’estat i serà de nou un gran fòrum de negoci que reunirà milers de professionals. “Som en un país on la meitat de les exportacions agroalimentàries són de vins a granel”, va afirmar Pagés, que va recordar que Espanya és el tercer productor de vi més gran de tot el món, el primer exportador en volum i el tercer en valor (més de 2.900 milions d’euros exportats l’any passat).

Per una altra banda, a l’acte d’inauguració del saló també van assistir la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el ministre d’Agricultura, Luis Planas.

Els reptes de les vinyes, a debat

El saló ofereix també un programa de ponències i taules redones sobre sostenibilitat, innovació o digitalització als cellers. En aquests tres dies, s’analitzen reptes com la gestió del sòl de la vinya davant del canvi climàtic, els beneficis de l’ecodisseny, noves vies de reutilització de les botelles o la protecció de les vinyes velles del país. Per un altre costat, tampoc hi falten els tastos i les conferències amb prop de noranta experts i sommeliers de tot el món, entre els quals destaquen Tim Atkin, Luis Gutiérrez, Norrel Robertson o Álvaro Palacios.

tracking