SEGRE

Google prepara una eina per bloquejar "imatges explícites"

El logo de Google.

El logo de Google.Rolf Vennenbernd / dpa / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Google ha promès aquest dimarts la creació "en els propers mesos" d’una eina suplementària per bloquejar el que anomena "imatges explícites" (suposadament de sexe o violència) i que apareixeran difuminades en els resultats d’una recerca. L’anunci, que es fa amb motiu del "Día internacional de la internet segura" que se celebra aquest dimarts, va aparèixer dins del blog on Google fa les seues comunicacions corporatives, a la secció de "Navegació familiar". Google explica que el seu cercador, líder indiscutible a gairebé tot el món, ja inclou un filtre anomenat SafeSearch però  que necessita ser activat, i la funció del qual és bloquejar continguts considerats inconvenients per a menors de 18 anys.

La nova eina que el popular cercador promet a mitjà termini significa que, fins i tot si SafeSearch està desactivat en un ordinador, hi haurà un altre filtre que "difuminarà imatges explícites quan apareguin en els resultats del cercador". L’anunci no ho especifica, però dona a entendre que això succeirà independentment de l’edat de l’usuari, ja que matisa que es podran realitzar ajustaments sobre aquesta eina a tota hora.

En paral·lel, i com a part dels anuncis del dia, la companyia va llançar una "playlist" a YouTube Kids pensada per a la navegació infantil i per a pares que volen tenir un cert control sobre l’activitat dels seus fills a la cadena. Com a part del control de continguts a YouTube, proposa de crear un perfil per a cada usuari menor, la qual cosa permetrà regular la quantitat de vídeos descarregables i bloquejar canals o vídeos considerats inapropiats.

tracking