SEGRE

TRIBUNALS ESTAFA

L''estafador de l'amor' accepta dos anys i tres mesos de presó per quedar-se 68.000 euros de cinc dones

La fiscalia li demanava inicialment prop de deu anys de presó

Imatge extreta de senyal de vídeo del judici on l'anomenat estafador de l'amor ha acceptat 2 anys i 3 mesos de presó per estafar sis dones.

L''estafador de l'amor' accepta dos anys i tres mesos de presó per quedar-se 68.000 euros de cinc donesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Cavallé, l'anomenat 'estafador de l'amor', ha acceptat aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona una pena de dos anys i tres mesos de presó per estafar prop de 70.000 euros entre el 2015 i el 2017 a cinc dones que havia conegut per xarxes socials. La fiscalia i l'acusació particular li demanaven inicialment gairebé deu anys de presó, però la confessió, l'acord amb totes les parts i el retorn dels diners han fet rebaixar substancialment la condemna, que intentarà que no comporti el seu ingrés a presó. Cavallé ja ha estat jutjat diverses vegades per fets similars, amb algunes condemnes i absolucions, però mai ha acabat ingressant a presó.

Segons ha reconegut ell mateix en el judici que havia de fer-se aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona, Cavallé es feia passar en diverses xarxes socials de contactes com Tinder, Badoo o POF, com a advocat, inversor, cirurgià o fill dels amos d'una coneguda clínica de Barcelona, per aparentar una gran solvència econòmica.

El novembre del 2015 va contactar per la plataforma POF amb una dona, amb la qual va quedar en diverses ocasions per Barcelona, establint certa amistat. Es feia passar per advocat i fill de l'amo d'una clínica. Com que la dona estava en situació irregular a l'estat, l'acusat li va demanar 1.000 euros en efectiu per obrir un compte bancari a La Caixa, en una oficina dirigida per la seva mare. Van quedar davant d'una oficina, la dona li va donar els diners i l'acusat va entrar suposadament a fer la gestió, tot i que es va quedar els diners.

Pocs dies després li va demanar 2.000 euros fent-li creure que així solucionaria els problemes burocràtics. El gener del 2016, l'acusat, sense fer cap gestió i quedant-se els diners, ja no va respondre més a les trucades i missatges de la dona.

El maig del 2017 l'home va conèixer una altra dona per Badoo. Es feia passar per cirurgià i fill dels propietaris d'una clínica de Barcelona. A causa de la seva feina i dels comptes bancaris deia que sovint viatjava al Panamà, i fins i tot va enviar un mail a la dona amb una suposada reserva d'un vol privat al país centre-americà. Quan va sorgir l'escàndol dels 'papers de Panamà', l'home va simular que no tenia efectiu, i li va demanar prometent-li que li retornaria. El 16 de juny la dona va fer una transferència de 900 euros al compte bancari de l'acusat. Fins el 26 de juny, la dona li va fer diverses entregues d'efectiu, una d'elles de 40.000 euros, fins a un total de 49.900 euros, tot i que inicialment la fiscalia deia que eren 51.000. Aquell dia van signar un document privat amb el reconeixement del deute.

Paral·lelament, va aconseguir la targeta bancària de la mare de la dona, que tenia enganxat un paper amb el PIN, i va fer càrrecs fins a gairebé 3.500 euros entre finals de maig i principis de juny. Tot i les reclamacions de les dues dones, l'acusat se'n va desentendre totalment. Aquell mateix maig, i fent-se passar també per cirurgià i fill de propietaris d'una clínica, va conèixer a una altra dona. Va establir-hi relacions i li va dir que tenia nacionalitat andorrana. Li va explicar que tenia una gran quantitat de bitllets de 500 euros però no els podia canviar. Per això, li va demanar 1.000 euros a la dona, que li va donar en efectiu després que l'home li ensenyés una captura de pantalla amb la suposada transferència per retornar-li l'import, transferència que mai es va produir. Els dies següents, aprofitant que dormia a casa de la dona, l'acusat es va apoderar de 500 euros en efectiu que tenia a la bossa de mà. A més, va fer una foto del seu DNI i la targeta bancària. Amb les dades, va reservar una habitació d'hotel a Montjuïc per 303 euros, però la dona va detectar el frau, va avisar al banc i no li van carregar l'import. 

El juny del 2017 l'home va contactar amb una dona a través del portal Girls BCN, i es va fer passar per inversor i fill d'una família milionària i propietària d'una clínica de Barcelona. En un moment determinat li va dir que tenia problemes de tresoreria perquè els diners els tenia en comptes bancaris a Panamà. La dona li va donar 10.500 euros en efectiu sota la promesa que li serien retornats. Al cap d'uns dies l'home la va convidar a passar dues nits en un hotel de luxe de Barcelona, fent-se passar per un altre home i pagant amb el compte d'aquest, que el va acabar denunciant.

El mateix juny, una altra dona va conèixer l'acusat, que es feia dir Álvaro, juntament amb altres amics. L'home va dormir al pis de la dona i va aprofitar una absència seva per fer una foto del seu DNI i la targeta bancària. Al cap d'uns dies va fer una reserva d'hotel a través d'internet amb les dades i la targeta de la dona.

La fiscalia l'acusava inicialment de dos delictes d'obstrucció a la justícia perquè suposadament el novembre del 2018, un cop ja interposada la querella contra ell, va enviar un missatge a una de les dones on li deia que amics seus de la presó l'esperaven i l'advertia que no tenia proves contra ell. El desembre del 2018 va declarar com a investigat en la causa. El dia abans hauria anat a prop de la casa d'una de les víctimes i li va oferir tornar-li els diners a canvi de retirar la denúncia. Quan la dona s'hi va negar, l'home li va dir que ja s'anirien "veient" i que cada cop vivia més a prop de casa d'ella. No obstant, finalment aquests dos fets no queden acreditats i se l'ha absolt dels dos delictes.

Per tot això, la fiscalia l'acusava d'un delicte continuat d'estafa, un de furt i dos delictes d'obstrucció a la justícia, i li demanava nou anys i deu mesos de presó i 9.000 euros de multa, a més de 70.600 euros d'indemnització. No obstant, el pacte ha rebaixat els delictes a un continuat d'estafa i un de furt, i ha quedat absolt d'obstrucció a la justícia. La pena ha quedat en dos anys i tres mesos de presó i 68.600 euros d'indemnització. La seva defensa intentarà suspendre l'ingrés a presó.

tracking