SEGRE

TERRATRÈMOL TURQUIA I SIRIA

Rescaten amb vida una dona a Turquia unes 60 hores després del sisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 50 anys d’edat ha estat rescatada aquest dimecres amb vida de la runa d’un edifici a la ciutat de Kahramanmaras, l’epicentre dels terratrèmols que van sacsejar el sud-est de Turquia dilluns passat a la matinada, fa unes 60 hores. Segons la municipalitat d’Isparta, la dona vivia en un edifici de cinc plantes que va col·lapsar durant els sismes i va ser entregada als serveis mèdics, per ser atesa en un hospital proper. Aquest matí, l’agència de notícies turca Anadolu ha informat sobre el rescat d’un home de 69 anys d’edat a la regió d’Adiyaman, l’est de Kahramanmaras.

Més de 8.500 persones han mort i prop de 50.000 han resultat ferides a Turquia, mentre que més de 2.600 han mort a la veïna Síria, a causa dels forts sismes.

A la província del sud-est de Turquia d’Adiyaman un pare i el seu fill han estat rescatats pels bombers després de 54 hores atrapats entre la runa d’un edifici arrasat pels terratrèmols. En les últimes hores s’han produït diversos rescats de persones que feia mes de 50 hores que estaven sepultades per la runa mentre que els equips especialitzats excaven en una recerca cada vegada més desesperada.

Al districte de Besni els bombers van redoblar la seua feina en escoltar unes veus procedents d’unes ruïnes i després d’hores d’esforços van aconseguir alliberar Ahmet Aydin i el seu fill Yusuf. De moment no es tenen més detalls sobre el seu estat de salut. Al centre de la ciutat de Karamanmaras, una de les més afectades, una dona anomenada Hilal Kocaoglu també ha aconseguit ser rescatada amb vida aquest dimecres al matí d’entre la runa d’un hotel enderrocat. L’agència Demirören New va informar que els equips de recerca i rescat que treballaven entre la runa de l’hotel van intensificar la seua tasca pel so procedent de les ruïnes a primera hora del matí i finalment van arribar fins a Kocaoglu. La dona va ser alliberada de la runa amb ferides i hospitalitzada després de rebre una primera assistència pels equips sanitaris al lloc del rescat.

A Hatay, una altra dona anomenada Semra Et també ha estat rescatada després de 53 hores sota la runa. "Moltes gràcies. Us estimo a tots", van ser les primeres paraules que els va dir als bombers que la van rescatar. El clima gelat, amb fins -6 graus a la regió, limita la capacitat de supervivència a mesura que passen les hores des de la primera tremolor, que es va produir dilluns a la matinada.

tracking