SEGRE

GUARDONS ART

La Generalitat entrega el premi Talent Jove a Sara Reig

Pel seu projecte sobre argiles del Solsonès

El director de l’EA Ondara de Tàrrega, Xavi Brufau; el professor Magí Sambola, Aragonès i Sara Reig.

El director de l’EA Ondara de Tàrrega, Xavi Brufau; el professor Magí Sambola, Aragonès i Sara Reig.EA ONDARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ceramista de Solsona Sara Reig va rebre ahir el premi Talent Jove dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya 2022. El president del Govern, Pere Aragonès, va ser l’encarregat d’entregar el guardó a Reig en reconeixement al seu projecte Salvatge. Vaixelles rurals, un treball d’investigació en el qual la ceramista va analitzar múltiples tipus d’argila de la comarca del Solsonès i va dissenyar una vaixella amb aquest material.

El premi està dotat amb 500 euros i una sessió d’acompanyament per poder desenvolupar el projecte. En el mateix acte es va fer entrega dels premis Nacional d’Artesania a l’empresa Vitralls Bonet, Emprèn a Pròsper Riba, Prestigia a Esther Chacón i Restaura a Sara Berzosa. Així mateix, nou persones van ser reconegudes amb els diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2022.

Al final de la cerimònia, el president Aragonès va voler destacar que aquest guardó “contribueix a reconèixer i visibilitzar el talent i creativitat dels artesans i artesanes de Catalunya”, que són “una peça clau d’un llegat que cal preservar”.

tracking