SEGRE

Deu aliments que acceleren el metabolisme i ajuden a aprimar-se

Alguns aliments, pel seu poder saciant o depuratiu, ajuden a perdre quilos si van acompanyats d'una dieta adequada i exercici.

Deu aliments que acceleren el metabolisme i ajuden a aprimar-seUnsplash

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenint en compte que per baixar de pes cal mantenir una dieta saludable, baixa en calories i que inclogui la pràctica d’exercici de forma regular, existeixen aliments que, per les seues propietats, ajuden a perdre quilos i greix de manera natural.

1. Cereals integrals: Són preferibles als refinats perquè el cos necessita el doble d’energia per digerir-los. D’altra banda, atipen més i contenen elements nutritius essencials com la vitamina E, zinc, magnesi, vitamina B6 i fibra. 

2. Carn magra i peix: Les proteïnes que contenen les carns magres estimulen l’activació del metabolisme a l'hora de fer la digestió i consumeixen molta energia (el 30 per cent de les calories que conté). Es recomana prendre les peces de carn que menys greixos contenen com el pit de pollastre, el gall dindi, el conill, o el filet i el llom a la carn boví i el porc. És important retirar la part grassa que contingui la carn, si no l’aportació de lípids serà més gran que el desgast. Amb el peix passa el mateix i a més té un afegit: els àcids grassos que contenen alguns de les espècies més grasses (salmó, peix espasa) són beneficiosos, com l’Omega 3. El lluç, el llenguado o el bacallà fresc són exemples de peix magre comuns als establiments.

3. Lactis baixos en greix: Els lactis descremats aporten vitamina D i calci, tenen poques calories i un gran efecte saciant. A més, de nou les proteïnes de la llet activen el metabolisme.

4. Te i cafè verd: Les propietats del te verd com a antioxidant són conegudes, però a aquest estimulant se li afegeix un altre company amb també alt poder antioxidant: el cafè verd. Aquesta versió del cafè comú (es tracta simplement de cafè no torrat).

5. Llenties: La quantitat que pot contenir una tassa de llenties aporta el 35 per cent del ferro necessari cada día. Son aliments rics en fibra i, com ja s’ha comentat en els punts anteriors, són ideals per mantenir-se ple entre els àpats. A més, manté estables els nivells de sucre en sang perquè permet processar els carbohidrats de forma més eficient, i és una bona font de proteïnes.

6. Xilis o pebrots picants: El xili, la caiena o els pebrots rojos picants constitueixen una excel·lent aportació de vitamina C (més antioxidants), però a més contenen un altre element no tan conegut pel seu nom sinó per la suor que provoca: la capsaicina. El component actiu que dona el picant a aquests aliments disminueix els lípids corporals mitjançant un mecanisme que motiva la mort cel·lular de les cèl·lules grasses immadures, segons un estudi de la Universitat de Maastricht (Països Baixos).

7. Fruites: Sacien gana i set a causa del seu alt contingut en aigua, com la síndria i el meló, per exemple. Ambdós són baixos en calories, contenen molts nutrients i vitamina C i D. A més del seu poder antioxidant, els cítrics tenen un nivell baix de sucre. L'aranja, igual com la resta de cítrics, són potents antioxidants igualment pel seu contingut en vitamina C, però a més destaca que és aigua en un 90 per cent. Altres fruites interessants són les que tenen gran quantitat de pectina, que té efecte depuratiu. Totes les fruites en contenen però la poma és la reina de totes juntament amb els llimons, taronges, mandarines, nabius, groselles, raïm i codonys, entre d’altres.

8. Canyella: A més del seu deliciós sabor, també és un aliment ideal per perdre greix. Una cullerada diària d’aquest producte és suficient per veure resultats. La canyella ajuda a regular els nivells de glucosa en sang i per tant omple i ajuda a no picar entre hores. 

9. Vinagre de poma: Els estudis científics han demostrat que els aliments àcids incrementen la velocitat a l’hora de cremar carbohidrats fins en un 40%. El vinagre de poma és un aliment ideal per dur a terme aquest procés, perquè és ric en àcid acètic. Un estudi publicat en l’el Journal of Bioscience, Biotechnology and Biochemistry va demostrar que els participants que consumien aquest aliment cremaven més grassa durant un període de 12 setmanes.

10. Ous: Existeix un gran debat sobre si menjar només de clara d’ou o menjar-se'l sencer, ja que el greix es troba al rovell. Però els ous són un aliment ideal per cremar greix. Un estudi publicat en el Journal Nutrition Research, en el que van participar 21 subjectes, va trobar que aquells que van esmorzar ous tenien menys gana tres hores més tard i consumien més quantitat de calories durant les següents 24 hores.

tracking